SeaNews Dergisi'nin 26. Sayısı yayınlandı. Derginin kapağında DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk yer alırken, yılın son sayısında derginin okuyuculara hediyesi P&I Kılavuzu oldu.

Derginin içeriğinde Ali Bozoğlu'nun "Türkiye'nin Gururu: Denizyolları İşletmesi" başlıklı makalesi de yer aldı. Bozoğlu, makalesinde, Akdeniz'de nam salan Denizyolları İşletmesinde yaşanmış ilginç anekdotlar da yer alıyor. 

Dergide; Türkiye'de pek bilinmeyen ama zamanında Denizyolları İşletmesinde icra edilmiş olan bir meslek; "Gemi Hostesliği" ve ilk gemi hostesi Semra Erkan ile yapılmış geniş söyleşi yer alıyor. Turist rehberliği de yapan Semra Erkan, ülkemizin çok ilginç kişiliklerinden bir tanesi. 

Dergide kapak röportajı olarak yer verilen  DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk Türkiye-Rusya gerginliğinin denizlere yansımasından, İzmir Körfezinde Yenikale-Alsancak arası etap kılavuzluk hizmetine neden ara verildiğine kadar denizcilik sektörümüzün merak ettiği sorulara cevap verdi. 

Dergide her zamanki gibi aylık 2. el gemi satış listeleri, Türkiye ve Dünya denizciliğinde son istatistikler; Türkiye'nin filo ve değer olarak ilk 10 armatörü gibi güncel verilerin yer aldığı Clarkson ve Vesselvalue.com tarafından SeaNews için özel hazırlanan istatistiklere de yer veriliyor. İSTFİX Navlun Endeksi de yine dergide ayık olarak yer verilen istatistiklerden. Ayrıca yakın gelecekte denizcilik sektöründe yurtta ve dünyada yapılacak toplantı, seminer ve konferns gibi etkinliklerin ajandası da dergi sayfaları arasında yer alıyor. 

Derginin ayrıcalıklı özelliği tüm bu sayfaların hem Türkçe hem de İngilizce 2 dilde hazırlanıyor olması. 

Özel Ek: P&I Kılavuzu

Yılın son sayısında derginin okuyuculara hediyesi P&I Kılavuzu oldu.Türkçe ve İngilizce hazırlanan ekin İngilizce'den Türkçe'ye çevirisini Naz Dandin yaptı. Ek, Statü Denizcilik'in katkılarıyla okurlara ulaştırılıyor. 

P&I Kılavuzunda; Delilin önemi, Sörveyör, Uzman ve Avukatlar, Konişmento, Yük, Stevedor Hasarı, Çatma ve Mal hasarı, kişisel yaralanma, deniz kirliliği, gemi güvenliği, yakıt anlaşmazlıkları gibi başlıklar altında gemi personelinin nelere dikkat etmesi gerektiği rehber şeklinde anlatılıyor. 

Kılavuzun Türkçe'ye kazandırılmasında Harun Şimanyazıcı ve NSN Hukuk Bürosu da katkıda bulundu. 

 

Editör: TE Bilişim