Türk ve Dünya denizciliğinde kısa sürede kendini tanıtan SeaNews Dergisi'nin Ağustos 2014 sayısı yayınlandı. Derginin bu sayısı SMM Hamburg fuarı için özel olarak hazırlandı.

SeaNews Dergisi 9-12 Eylül 2014 tarihleri arasında Hamburg'da düzenlenecek olan SMM Hamburg Uluslararası Denizcilik Fuarı'nın resmi medya sponsorları arasında yer alıyor. 

Bu nedenle SeaNews Dergisi fuarda özel medya standında ziyaretçilerle buluşacak. 

SeaNews Dergisi'nin eski sayılarını da içeren 3 bin adet dergi ziyaretçilere ulaştırılacak. 

Dergide neler var?

Bu sayıda her zaman olduğu gibi Türk ve Dünya denizciliğinde son bir ayda meydana gelen önemli olayların kısa kısa değinilmesinden sonra Deniz Ticaret Odası'nın son toplantısına yer veriliyor.

Ereğli Tersanesi, İnebolu Tersanesi, SANMAR, GEMAK, Sefine Tersanesi, Beşiktaş Tersanesi yetkilileri ile SMM Fuarı için yapılan özel röportajlara dergide yer veriliyor. 

Dergide, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan'ın SeaNews için kaleme aldığı "Büyük resesyon sonrası Denizcilik Piyasalarındaki farklı fiyat oluşumlarını anlamak" başlıklı makalesi de var. 

Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Sinem Dedetaş'a hem kapakta hem de geniş bir özel röportajla yer verilen dergide ayrıca GİSBİR Başkanı Murat Kıran ve Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak'ın SMM Fuarı özel mesajları bulunuyor.

Dergide ISTFIX endeksinin son bir aylık gelişmesine yer verilirken İngiliz araştırma kuruluşu Clarkson'ın SeaNews için özel olarak hazırladığı "Türk denizciliği ve gemi inşasında bir aylık ve uzun döneme dayalı veriler" istatistik olarak yer alıyor.

İstatistikler arasında sipariş defterine göre ilk 5 Türk tersanesi, 2013 teslimlerine göre ilk 5 Türk tersanesi, filo büyüklüğüne göre ilk on Türk armatörü, bayrak devleti olarak Türk filosunun dünyanın diğer ülkeleri arasındaki sırası, Türk armatörlü filo olarak filomuzun diğer filolara göre sıralaması gibi özel çalışmalar bulunuyor.

SeaNews Dergisi Türkçe ve İngilizce olarak 2 dilde yayınlanıyor.

 

Editör: TE Bilişim