Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin ilk deniz uçağı seferlerine başlayarak Haliç'ten Bozcaada, Alaçatı ve Bodrum'a seferler düzenleyen Seabird, filosunu büyüterek yeni rotalara uçmaya hazırlanıyor. Şirket, yaz sezonunun ardından kışın tercih edilen turizm bölgelerine yönelik seferler başlatmayı hedefliyor.

Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan, haziran ayının son günlerinde ilk resmi uçuş gerçekleştirdiklerinden bu yana beklentilerinin de ötesinde ilgiyle karşılandıklarını, özellikle Bozcaada ve Bodrum uçuşların çok rağbet gördüğünü ifade etti.

'Hızlı değil, istikrarlı büyümeyi hedefliyoruz'

Hızlı değil istikrarlı büyüme hedefleri olduğunun altını çizen Kürşad Arusan, "Tüm çalışmalarımız bu doğrultuda ilerliyor. Şu anda bir uçağımız bulunmakta ancak, bu ay içinde ikinci uçağımız da devreye girecek ve yeni rotalara uçacağız" dedi. Yolcularla sürekli irtibat halinde olduklarını ve farklı uçuş noktaları taleplerini değerlendirdiklerini belirten Arusan, kısa süre içinde Seabird Havayolları'nın farklı uçuş rotalarını da duyuracaklarını aktardı.

Arusan; Çanakkale, Ayvalık, Marmaris, Kapadokya, Antalya, Trabzon, Samsun, Fethiye ve Göcek gibi bölgelere de uçmayı hedeflediklerini kaydetti. Karşılanabilir fiyatlarla hizmet sundukları için her gelir düzeyinden yolcularının mevcut olduğunu ifade eden Arusan, uçuş fiyatlarının 147 TL'den başladığını söyledi.

Şirketin hedefleri arasında denizleri aşarak karlı, toprak ya da asfalt pistlere de iniş yapmak bulunduğunu anlatan Kürşad Arusan, şöyle konuştu: "Uçaklarımız bu tür değişiklikler yapmaya müsait. De Havilland DHC-6 Twin Otter uçaklarımız su üzerine 'float'ları, karlı-buzlu noktalara kızakları, havalimanlarına ise tekerlekleri ile iniş-kalkış yaparak, Güney Kutbu dahil dünyanın birçok noktasında hizmet verebilecek donanıma sahip. Bu nedenle yaz döneminden sonra da farklı uçuş rotalarımızla sürprizler yapmaya devam edeceğiz."

Editör: TE Bilişim