Karadeniz’deki ağır kış koşullarına karşın, yalnız bir seferinde aksama yaşanan ve düzenli servisiyle dikkat çeken Sea Lines, Haydarpaşa-Iliychevsk hattında birinci yılını doldurdu.

14 Mart 2011 tarihinden bu yana Haydarpaşa ve Ukrayna’nın Iliychevsk Limanı’na Ropax gemi ile haftalık düzenli servis yapan Sea Lines, birinci yılını uluslararası taşıma yapan nakliyeciler ile kutladı.

Her Çarşamba günü saat 24:00’de Haydarpaşa’dan kalkan gemi, aynı hafta Cumartesi 24:00’te de İliychevsk Limanı’ndan geri dönüyor. Seferlerde öne çıkan en önemli özellik ise, doluluk oranına göre değil, gün ve saate göre çıkış yapılması.

Gecenin açılış konuşmasında Mart 2011’den itibaren 106 sefer gerçekleştirdiklerini belirten Dabkoviç Gemi Acenteliği A.Ş Genel Müdürü Kadir Kaya, söz verdikleri gibi karşılıklı ve sabit günlerde kalitelerinden ödün vermeden 1 yılı tamamladıklarını söyledi.

Salondaki genel görünüme bakıp, Türkiye’deki nakliyeciliğin erkek egemen bir sektör olduğunu belirterek başladığı esprili konuşmasını “Ben Türkçe öğrenmek için yaşlıyım ama oğlum Mathias en kısa zamanda öğrenecek” diye devam ettiren Sea Lines Yönetim Kurulu Başkanı Johan Eklund da, “Birinci yılımızı tamamladık ve bu arada birçok şey de öğrendik. Günde karşılıklı 5-6 sefer yapmak istiyoruz tabi bu sayılara ulaşmak için nakliyecilere ve iş ortaklarımıza ciddi görevler düşmektedir. Daha hızlı ve ekonomik taşıma yapmak için çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Vereceğiniz destek ile Haydarpaşa-Illychevsk Limanları arasında taşıma yapan gemi sayımızı 2’ye çıkarmayı hedefliyoruz” müjdesini verdi.

Gecenin sonunda katılımcılar arasında düzenlenen çekiliş ile 3 firmaya tek yön bonus bilet hediye edildi. Gecenin talihlileri ise Savran Lojistik, Ses Lojistik ve Merve Nakliyat oldu.

ARACIN YANI SIRA YOLCU DA TAŞIYOR

Sea Lines, araç taşımacılığının yanı sıra, İstanbul ve Ilicyhevsk arasında yolcu hizmeti de veriyor. Yolculuk tam donanımlı kamaralarda yapılıyor. Araç sürücülerine ev konforu vaadeden kuruluş, gemi üzerindeki konaklama, temizlik, yemek, sıcak içecekler, televizyon ve DVD dahil olmak üzere tüm servisleri bilet fiyatına dahil etmiş.

185 metre uzunluğunda ve 23.6 metre genişliğindeki gemi 16.5 deniz mili hız yapıyor. 125 ünite ve 166 kişi taşıyabilen gemide 44 kamara bulunuyor.

Editör: TE Bilişim