SEA CASTLE GEMİSİ BEKLİYOR!

Çanakkale Boğazı girişi Kumkale açıklarında, 1 ay önce karaya oturan ve uzun süren uğraşlar sonunda kendi imkanlarıyla kurtulmayı başaran Panama bayraklı boş tanker, TDİ'ye gerekli olan parayı ödemediği gerekçesiyle 1 aydan bu yana Karanlık Liman bölgesinde bekletiliyor.

Edinilen bilgiye göre, 1 ay önce Kıbrıs'tan Bulgaristan'a boş olarak giderken Kumkale Holiganbet açıklarında karaya oturan 815 grostonluk, 71 metre uzunluğundaki, "Sea Castle" isimli Panama bayraklı boş tanker, uzun süren uğraşlar sonunda kendi imkanlarıyla kurtulmayı başarmıştı.

Bu sırada ise güvenlik açısından Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Bölge Müdürlüğü'ne ait "Kurtarma-2" adlı römorkörü de geminin yanında refakat etmişti. Gemi kendi imkanlarıyla kurtulmasının andından Karanlık liman bölgesine demirletilmişti.

Ancak gemi yetkililerinin yasal olarak karaya oturan geminin yanında refakat eden gemiyle ilgili TDİ'ye para ödemesinin gerektiği ve bu paranın ödenmemesi sebebiyle de geminin seyrine izin verilmediğini açıkladı.

Gemi yetkilileri, TDİ'ye gerekli olan parayı ödemeleri halinde geminin seyrine izin verileceği belirtildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim