Dev petrol arama platformu boğazdan geçti

Panama bandıralı "Scarabeo-6" adlı dev petrol arama platformu Çanakkale Boğazı'ndan geçti.

Mısır'dan Tuzla'ya bakım ve onarım için götürülen 79 metre uzunluğunda, 65 metre genişliğinde, yaklaşık 100 metre yüksekliğinde ve 75 personelin bulunduğu platformu, Norveç bandıralı 78 metre uzunluğundaki "Buorban Surf" adlı römorkör çekti.

Platformun geçişi sırasında, Çanakkale Boğazı güvenlik amacıyla her iki yönden transit gemi geçişlerine kapatıldı. Geminin geçişine, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma-2, Kurtarma-3, Söndüren-5 ve Söndüren-10 römorkörleri refakat etti.

Platformun acentesi Polimar Denizciliğin sahibi Aydın Alaftan, İtalyan "Saipem Spa" şirketine ait platformun, bakım ve onarım için Türkiye'yi seçmesinin önemli olduğunu söyledi.

Alaftan, genelde bu tip platformların bakım ve onarım için Uzak Doğu ülkelerine gittiğini, ancak gelişen Türk denizciliğinin şirket yetkililerinin Türkiye'yi tercih etmesinde büyük önem taşıdığını ifade etti.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin sürdüğü bir anda, böyle bir çalışmanın ülke ekonomisi için döviz girdisi sağlayacağına işaret eden Alaftan, platformun Tuzla'da 3 ay kalacağını kaydetti

Editör: TE Bilişim