Savaştan kurtardığı çocuklarını Ege Denizi'nde kaybetti

Yunanistan'a gitmeye çalıştıkları teknenin batması sonucu 4 çocuğu boğulan Alsaho, çocuklarının cenazelerini Suriye'ye götürmek üzere, İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan teslim aldı.

Yunanistan'a kaçak yollarla gitmeye çalıştıkları teknenin batması sonucu 4 çocuğu boğulan, eşi ve 3 çocuğu da kaybolan Ali Alsaho, çocuklarının cenazelerini İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan teslim aldı. Alsaho, Amar (9), Şahazeren (7), Sacide (4) ve Muhammed Alsaho'nun (2) cenazelerini almak için sabah saatlerinde adli tıp kurumuna geldi.

Ayakta durmakta güçlük çeken acılı babayı yakınları teselli etmeye çalıştı. Cenazeleri Suriye'nin Deyru'z Zor kentine götüreceğini anlatan Alsaho, çocuklarını toprağa verdikten sonra kaybolan eşi ve 3 çocuğuna ulaşmak için yeniden İzmir'e geleceğini söyledi. Suriye'den savaş nedeniyle kaçmak zorunda kaldıklarını vurgulayan Alsaho, "Esed'in ve Rusya'nın uçakları vuruyor oradan gitmeye mecburduk. Avrupa'ya gitmeyi biz isteyerek yapmadık, ülkemizdeki savaş yüzünden buna mecbur kaldık" dedi.

Geçen pazartesi, Çeşme'den deniz yoluyla Yunan adalarına kaçak taşıyan bir tekne batmış Alsaho'nun, çocukları Amar, Şahazeren, Sacide ve oğlu Muhammed'in cesetleri denizden çıkarılmış, eşi Ayşe ile 3 çocuğu tüm aramalara rağmen bulunamamıştı.

Editör: TE Bilişim