Satılık Tersane Haberi Asparagas

Tersan Tersanecilik bugün milliyet.com.tr 'de yayınlanan "500 Büyük  Arasındaki Tersane İcradan Satılık" haberi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Tersan Tersanecilik Taşımacılık Sanayi ve Tic. A.Ş. Vekili Av. Şefik Gazioğlu'nun DenizHaber'e yaptığı açıklamaya göre Milliyet nezdinde de konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunuldu.

BASIN AÇIKLAMASI

31/12/2009 tarihinde milliyet.com.tr internet sitesinde “500 BÜYÜK ARASINDAKİ TERSANE İCRADAN SATILIK” başlığı altında Tebernüş Kireççi imzası ile yayınlanan haberde ,

“2008 de 500 büyük arasında yer alan Ada Denizcilik ve Tersan Tersanecilik icradan satılık Şirket 2008 de TMSF tarafından borçları nedeniyle de satılmaya çalışılmıştı. “

“TMSF Tersan Tersanesini borçları dolayısıyla 2008 yılında 27 milyon 500bin TL tahmini bedel üzerinden satışa çıkarmıştı. Borçlarını ödemeyen Ada Denizcilik ve Tersan Tersanecilik şimdi icradan satışa çıkarıldı”

“2 aralık 1998 yılında kurulan şirketin Yönetim kurulu başkanlığını Osman Nurettin paksu yapıyordu. 5.milyon TL. lik sermaye ile kurulan Tersan TMSF nin borçları dolaysı ile satışa çıkardığı 2008 de İstanbul Sanayi Odası (İSO) nın her yıl gerçekleştirdiği araştırması olan ilk 500 şirket arasına girmişti”.

İfadelerine yer verilmiştir.

Söz konusu haber tamamen yanlış ve yanıltıcı bilgiler içermektedir. Haberde yer alan ifadeler Eksik bilgi yada eksik inceleme ile izah edilmesi mümkün olmayan , adeta şirketimizin kurumsal kimliğine ve prestijine zarar vermek kastı içeren ifadelerdir. Bu sebeplerden dolayı iş bu basın açıklamasının yapılması gereği doğmuştur.

Öncelikle belirmek gerekir ki ; Tersan Tersanecilik Taşımacılık San ve Tic. A.Ş. ile Ada Denizcilik Tersane İşletmecili San ve Tic. A.Ş. tamamen farklı tüzel kişiliklerdir.

İstanbul Ticaret Odasının kamuya açık olan internet sitesinden

http://www.ito.org.tr/wps/portal/bilgi-bankasi/detay/?page=fb/sk/tug&prmPageId=BM1.1.3&initView=true

link inden ticaret ünvanı yazılarak yapılacak basit bir arama ile

Tersan Tersanecilik in ;

02/12/1998 tarihinde 408924 sicil no ile kurulduğu şirket merkezinin EVLİYA ÇELEBİ MAH.TERSANELER CAD.TERSANELER BÖLGESİ NO.48 TUZLA adresinde olduğu

Ada Denizcilik in ise ;

27/03/2003 tarihinde 494436 / 0 sicil no ile kurulduğu şirket merkezinin AYDINTEPE MAH.TERSANELER BÖLGESİ BİLLUR SOK.NO.1 TUZLA olduğu , şirket yetkilisinin ise Adil Erkoç olduğu açıkça görülecektir.

Her iki firmanın , diğer detay bilgileri , kurucuları ortakları ve yetkilileri bu internet sitesinden özel bir bilgi yada yeteneğe gerek kalmaksızın kolaylıkla tespit edilebilir.

Bu bilgiler ışığında açıkça görülecektir ki , Tersan Tersanecilik A.Ş. ile Ada Denizcilik A.Ş. arasında, ne kuruluş tarihleri ne ortaklık yapıları ve nede yetkilileri açısından en ufak bir ilişki bulunmamaktadır.

Buna rağmen , söz konusu haberde ; “2008 de 500 büyük arasında yer alan Ada Denizcilik ve Tersan Tersanecilik icradan satılık , Şirket 2008 de TMSF tarafından borçları nedeniyle de satılmaya çalışılmıştı.TMSF Tersan Tersanesini borçları dolayısıyla 2008 yılında 27 milyon 500bin TL tahmini bedel üzerinden satışa çıkarmıştı. Borçlarını ödemeyen Ada Denizcilik ve Tersan Tersanecilik şimdi icradan satışa çıkarıldı, 2 aralık 1998 yılında kurulan şirketin Yönetim kurulu başkanlığını Osman Nurettin paksu yapıyordu. 5.milyon TL. lik sermaye ile kurulan Tersan TMSF nin borçları dolaysı ile satışa çıkardığı 2008 de İstanbul Sanayi Odası (İSO) nın her yıl gerçekleştirdiği araştırması olan ilk 500 şirket arasına girmişti” ifadeleri ile şirketler arasında ilişki kurulmaya çalışılması ve özellikle Tersan ın borçlarını ödeyemediği ve bu nedenle şirketin satılığa çıkarıldığı intibaını uyandırır şekilde haber yapılması , yukarıda belirtildiği gibi kasıttan başka bir olgu ile izah edilemez.

Bilinmelidir ki ; Tuzla İcra Müdürlüğünün 2001/1451 Talimat sayılı dosyasından Satışa çıkarılan Taşınmaz hali hazırda Ada Denizcilik ve Tersane İşletmeciliği. A.Ş. nin maliki olduğu Üst hakkı dır. Bu üst hakkı Ada Denizcilik A.Ş. nin Borçlarını ödeyememesi nedeni ile Alacaklı Tasfiye Halinde Emlak Bankası A.Ş. tarafından satışa çıkarılmış olup , gerçekleştirilecek işlemin Tersan Tersanecilik A.Ş. ile hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.

İcra Dosyası üzerinde basit bir inceleme ile bu hususların tespiti mümkün iken , sorumlu Gazetecilik ilkesine aykırı olarak , hiçbir araştırma veya inceleme yapmadan haber düzenlenmesi sorumlu gazetecilik ilkesi ile bağdaşmamaktadır.

Haberde doğru olan tek husus , Tersan ın 2008 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler ile ihracat yapan firmalar arasında ilk 500 şirket arasında yer aldığıdır. Tersan Tersanecilik Hali Hazırda Tuzla Tersaneler Bölgesi Tersaneler cd. No 48 adresinde kendisine ait olan Tersane alanı üzerinde gemi tamir bakım ve onarım faaliyetinin yanı sıra , Yalova / Altınova / Tavşanlı Bölgesinde faaliyete geçirdiği mülkiyeti kendine ait olan gerek 200 dönümün üzerindeki alan ve gerekse kapasite büyüklüğü ile Türkiye nin en büyük tersanesinde gemi inşa faaliyetine devam etmektedir.

Tersan Tersanecilik in hiçbir kişi , kurum ve kuruluşa ödenmemiş borcu bulunmamadığı gibi , hakında bu sebebe dayalı herhangi bir icra işlemi dahi bulunmamaktadır.

Milliyet.com.tr adresinde Tebernüş Kireççi imzası ile yayınlanan haberin doğru olmadığını, gerçeğe aykırı olarak yayınlanan bu haber dolayısı ile gerek yazarı ve gerekse yayıncı kuruluş nezdinden yasal girişimlere derhal başlanılacağı , bu haber nedeni şirketimizin uğradığı ve uğrayacağı tüm maddi ve manevi zararlar nedeni ile ilgililer hakkında gerek cezai ve gerekse hukuki her türlü başvurunun yapılacağını kamuoyuna bildiririz.

Saygılarımızla

TERSAN TERSANECİLİK
TAŞIMACILIK SAN VE TİC. A.Ş.
VEKİLİ AV.ŞEFİK GAZİOĞLU

Editör: TE Bilişim