Toyota satamadığı otomobiller için gemi kiraladı

Toyota İsveç fabrikası üretimden çıktığı halde satılamayan otomobilleri geçici olarak stoklamak için Wallenius Wilhelmsen firmasından 2.500 araç kapasiteli bir Car Carrier- Otomobil Taşıma Gemisi kiraladı.

Gemiyi İsveç'in Malmo limanına bağlayan Toyota'dan yapılan açıklamaya göre,Malmo'de 12,500 araç parkedebilecek bir alanları bulunduğu fakat bu park alanınınında tamamiyle dolu olması nedeniyle gemi kiralamak zorunda kaldıkları belirtildi.

Japon otomotiv sanayi devi Toyota'nın ilk kez bu yıl Ocak ayındaki verilere göre otomobil satışlarının yüzde 60 düşmüş olması nedeniyle zarar açıklıyacağı belirtiliyor.

Bütün dünya otomotiv sanayinde kredi krizi ile birlikte gelen benzer talep daralması yaşanıyor.

166 Car Carrier'den oluşan filosu ile yılda 3 milyon'dan fazla otomobil taşıyan Wallenius Wilhelmsen, otomotiv sanayindeki kriz nedeniyle bir düzineden fazla gemisini hurdaya göndermekten başka çare bulamadığını açıkladı.

Diğer taraftan Avrupa'nın ve dünyanın en büyük otomobil dağıtım terminali olan Belçika'nın Zeebrugge Limanı son on yıldan beri ilk defa böylesine büyük oranda düşüşle karşı karşıya bulunuyor.

Editör: TE Bilişim