Sarkozy, bu kez balıkçılara çattı
 
Sarkozy , sendika temsilcileriyle yapacağı görüşmeye girmeden önce, limanı deniz trafiğine kapatan bir grup balıkçının, parlamentonun cumhurbaşkanı maaşına yaptığı zamma atıfta bulunarak, "Parlamentonunu sana yaptığı gibi biz de yüzde 40 zam istiyoruz" demeleri ve yuhalamalar üzerine öfkesini gizleyemeyerek, "Bir talebiniz varsa, bana hakaret edeceğinize, gelin bunlara dile getirin" dedi.

Öfkeli balıkçılara hitaben yaptığı konuşmada, "Sizleri yanlız bırakmayacağım, ama bu tür hakaretleri de kabul edemem" diyen Sarkozy , daha sonra sendika temsilcileriyle bir araya gelerek, sektörün içinde bulunduğu zor durumdan kurtulması için bazı vaatlerde bulundu. Sarkozy , "altı ay süreyle balıkçıların sosyal kesintilerden muaf tutulacağı ve teknelerin daha az mazotla çalışması için gerekli teknik düzenlemelerin yapılması konusunda devletin maddi yardımda bulunacağı" sözünü verdi.

Fransa'da mazot fiyatındaki artışı protesto eden balıkçıların, üç sahil kentinde protesto eylemi beşinci gününde devam ediyor. (AA)

DenizHaber.Com

 

 

Editör: TE Bilişim