Muğla Ortaca Sarıgerme'de meydana gelen kazada, çekmekte olduğu şişme koltuğu çeken ATA-1 adlı süret teknesinin kaptanı, şişme koltuğu bir başka yata çarptırınca, koltukta bulunan 4 kişiden biri öldü, 3'ü yaralandı.

Sürat teknesinin kaptanı olayın etkisiyle şoka girdi.

Kaptan Tutuklandı

MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Sarıgerme Köyü’ndeki bir tatil köyünde, 2 Alman turistten birinin öldüğü, diğerinin ise ağır yaralandığı su sporu kazasında, şişme botu (big mable) çeken sürat teknesini kullanan 30 yaşındaki Ahmet Arslan, sevkedildiği mahkemece tutuklandı.

Almanya’dan tatile gelen 22 yaşındaki Isabella Fuchs ile 14 yaşındaki Neele Huermawn, kaldıkları tatil köyünde, dün saat 18.00’de su sporu yapmak için şişme botun bir sürat teknesiyle çekilmesiyle yapılan bir aktivite olan ’Big mable’ye bindi. Sahilden yaklaşık 100 metre uzaklaştıkları sırada, teknenin manevra yapması nedeniyle iki Alman, savrularak denize düştü.

Yaralanan iki Alman, Ortaca Özel Yücelen Hastanesi’ne kaldırıldı. Düşerken başını yakında demirli bir tekneye çarptığı belirlenen Fuchs yaşamını yitirdi.

Ağır yaralanan Huermawn ise Ortaca Özel Yücelen Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alındı. Yoğun bakımdaki müdahalenin ardından durumu iyiye giden Huermawn, servisteki odasına alındı.

Ulaştırma Bakanlığı AAKKM verilerine göre kaza detayları aşağıdadır:

 

Kaza Tarihi 07.08.2012BölgeIZMIRYaralı
Kaza Saati 18.00Kaza YeriMugla Ortaca SarigermeHasta
Kaza Tipi Çatisma/ CollisionKoordinatlarıEnlem:36°42'  Kuzey Boylam: 28°42'  DoguKayıp
Kaza Nedeni BilinmiyorÇevre KirliliğiYOKÖlü1
Operasyona katılan birim DIGER  Kurtarılan3

Geminin Adı ATA-1GRT2.07
IMO Numarası Tam Boy 5.8m
BayrağıTÜRKIYEGeminin Yaşı
TipiÖZEL SÜRAT TEKNESIYük Durumu BOS
İmal Yılı Yük Tipi
MürettebatPilot Gemide HAYIR

2.Gemi
Geminin Adı AYLIN-1GRT
IMO Numarası Tam Boy
BayrağıTÜRKIYEGeminin Yaşı
TipiÖZEL SÜRAT TEKNESIYük Durumu BOS
İmal Yılı Yük Tipi
MürettebatPilot Gemide HAYIR

Düşünceler (Sonuç) :
07.08.2012 günü saat 18:00'da,üzerinde 4 kisi bulunan sisme koltugu çeken ATA-1 isimli sürat teknesi dönüs yaparken çekmekte oldugu sisme koltuk savrulmus ve sabit halde duran AYLIN-1 isimli tekneye çarpmis ve sisme koltukta bulunan 1 kisi tekneye kafasini çarparak denize düsmüstür. Düsen sahis kaptan tarafindan kiyiya getirilmis ve kiyida bulunan doktorlar tarafindan müdahale yapilmis fakat kurtarilamamistir.Diger 3 kisiden 1 i fazla su yuttugundan hastaneye sevk edilmis ve kaptan kiyiya çiktiktan sonra kazanin sokuna girmistir.
Editör: TE Bilişim