Antalya'da mahkeme, sanık kefaleti ödeyemeyince indirim yaptı.

Antalya'da Serkan D. isimli sanığın 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nden aldığı 18 yıllık hapis cezasını, 30 bin lira rüşvet karşılığında hakimin UYAP şifresini kullanarak 18 aya indirdiği iddia edilen 47 yaşındaki zabıt katibi Tunç I.'nın yargılanmasına, Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Geçtiğimiz ay yapılan duruşmada, 20 bin lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan zabıt katibi Tunç I.'nın, kefalet parasını yatırarak tahliye olduğu, 30 bin lira rüşvet vermekle suçlanan Serkan D.'nin ise 20 bin liralık kefalet parasını ödeyemediği için tahliye olamadığı belirlenmişti. Sanığın ekonomik ve sosyal durumunu Kepez Polis Merkezi polislerine araştırtan mahkeme, 20 bin liraya ödeyemeyeceğine hükmedip, kefalet parasını 10 bin liraya indirdi. Ardından da sanığı tahliye etti.

Kararda, Kepez Polis Merkezi polislerinin, Serkan D.'nin 525 liraya kirada oturduğunu, eşi ve çocuklarına ise anne ve babasının baktığı tespiti etkili oldu. Sanık Avukatı Çağrı Çolak, kefaletin tamamen kaldırılmasını talep etse de mahkeme, kefaleti yarı yarıya indirip, her Pazartesi imza karşılığında sanığın tahliyesine karar verdi. Serkan D.'nin ailesi ise duruşma çıkışında yaptıkları açıklamada, 10 bin liralık kefaleti de ödeyebilecek durumlarının olmadığını söyledi.

Duruşma, bazı evrakların eksikliklerinin giderilmesi için 2 Haziran 2016 tarihine ertelendi.Cihan
Kaynak: cha