ABD Sahil Güvenlik Deniz Güvenliği Merkezi, Samsung BWMS Purimar sistemini inceleyerek 'Balast Suyu Yönetim Sistemi Tip Onay Sertifikası' verdi.

ABD Sahil Güvenlik Deniz Güvenliği Merkezi, Samsung BWMS Purimar sisteminin 46 CFR 162.060 gereksinimlerini karşıladığına dair üreticinin onay başvurusunun ayrıntılı incelemesi yapıldıktan sonra, Samsung Heavy Industries Co., Ltd. şirketine sekizinci ABD Sahil Güvenlik Balast Suyu Yönetim Sistemi Tip Onay Sertifikası'nı verildiğini duyurdu.

Samsung Purimar BWMS'nin çalışma prensibi, ballast suyunun alımı sırasında filtrasyon ve elektroliz ile tahliye sırasında nötralizasyondan oluşuyor. Onay, üreticinin 250 m3/h ile 10.000 m3/h arasındaki maksimum işleme dereceli kapasiteleri olan modellerini kapsıyor.

Purimar sistemi, ekosistem ve sualtı ortamına zararlı organizmaları etkili bir şekilde ortadan kaldırdığı ve aynı zamanda işlem sürecinde kullanılan aktif maddeleri azalttığı için IMO D-2'nin düzenlemelerine uygun, güvenli ve çevre dostu bir balast suyu yönetim sistemi.

Purimar sistemi, Ekim 2010 ve Temmuz 2011'de sırasıyla IMO (Uluslararası Denizcilik Örgütü) temel onayı ve nihai onayını kazandı. Daha sonra Ekim 2011'de Kore devleti tip onayı ve Ekim 2013'te ABD Sahil Güvenlik AMS (Alternatif Yönetim Sistemi) onayı ile Mayıs 2014 ve Şubat 2015'te yükseltilmiş sürüm için tüm performans sertifikaları alındı. Son olarak SHI, 15 Haziran 2018 tarihinde ABD Sahil Güvenlik Tip Onaylı Sistem olarak sertifikalandırıldı.

Editör: TE Bilişim