Samsun'da Karaya Oturan Geminin Akaryakıtı Boşaltılıyor

Samsun'da fırtına nedeniyle 12 gün önce karaya oturan Gulf Rio isimli kuru yük gemisinin kurtarılma çalışmaları sürüyor.

Geminin kurtarılması için akaryakıtını boşaltma çalışması başlatıldı. Samsun'da fırtına nedeniyle 12 gün önce karaya oturan Gulf Rio isimli kuru yük gemisinin kurtarılma çalışmaları sürüyor. Geminin kurtarılması için akaryakıtını boşaltma çalışması başlatıldı.

Samsun'da karaya oturan ve su alan kuru yük gemisini kurtarmak için akaryakıtını boşaltma çalışması başlatıldı. Ukrayna'dan Samsun'a gelirken Mert Irmağı'nın denize döküldüğü yerde 7 Ocak 2015 tarihinde sabaha karşı fırtınadan sürüklenen soya fasulyesi yüklü kuru yük gemisi, karaya oturmuştu. Gemideki 10 mürettebat Sahil Güvenlik ekipleri tarafından helikopterle kurtarılırken, karaya oturan gemi hava muhalefeti nedeniyle kurtarılmayı bekledi.

Gemiyi kurtarma çalışmalarında önce akaryakıtın boşaltılmasına başlandı. Geminin etrafı deniz kirliliğini önlemek için şişme şamandıralarla çevrilirken, 2 akaryakıt tankeri ile yakıtın boşaltılması için çalışma yapılıyor. Önce yakıtın, ardından da soya fasulyelerinin deniz kirliliğine sebep olmadan boşaltılması hedefleniyor. Geminin ise hurdaya ayrıldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim