SAMSUN'DA DENİZDE CAN PAZARI 
 
Samsun'da karaya oturan ve parçalanma riski taşıyan balıkçı teknesinde bulunan 8 tayfa, sahil güvenlik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla kurtarıldı.

Efe Reis 1 isimli balıkçı teknesi, sabaha karşı saat 03.00 sıralarında 19 Mayıs ilçesine bağlı Dereköy Balıkçı Barınağı'ndan 8 tayfası ile birlikte denize açıldı. Mustafa Demir'in kaptanlığını yaptığı 'trol' tabir edilen balıkçı teknesi, Yörükler beldesi açıklarına kadar kıyıdan seyretti. Sonar cihazının açılmadığı belirtilen tekne, havanın da sisli olması ve bir anlık dalgınlık yüzünden karaya oturdu.

Karadeniz'deki fırtına sebebiyle kıyıya sürüklenen balıkçı teknesinde bulunan mürettebat, yardım çağrısında bulundu. İlk önce diğer balıkçılar karaya oturan tekneye ulaşırken, Samsun Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı balık adamlar kurtarma operasyonu başlattı.

Denizden ve kıyıdan gerçekleştirilen kurtarma operasyonda, ilk önce tekne halatla kıyıyı bağlandı. Kayık ile dalgıçlar tekneye ulaştı. Can yelekleri giydirilen balıkçılar, kaptan Mustafa Demir, tayfalar Mustafa Demir, Orhan Şahin, Ali Akgöz, Serkan Akgöz, Emre Arslan, Murat Akgöz, Oğuzhan Akgöz tek tek kayığa alınarak balık adamların gözetiminde kıyıya çıkarıldı.

Balıkçıların kurtarılmasının ardından teknedeki diğer malzemeler de boşaltıldı. Islanan ve soğukta üşüyen balıkçılar, kurtarma operasyonuna katılan diğer balıkçılar ve köylülerin yaktığı ateşte ısındı. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen kurtarma operasyonunun ardından, kepçe ile kıyıdan derinleştirme çalışması yapılarak karaya oturan ve belli bir kısmı zarar gören tekne kıyıya alınmaya çalışıldı.

Tekne kaptanı Mustafa Demir, kıyıdan seyrederken sonar cihazını açmadıklarını, bir anlık dalgınlık sonucu karaya oturduklarını, dalgaların da yüksek olması sebebiyle zor anlar yaşadıkları kaydetti.

 

 

Editör: TE Bilişim