Deniz Ticaret Odası (DTO) Samsun Şube Başkanı İskender Yağız, şehirde 1993 yılında başlayan ve 2012 başına kadar devam eden Ro-Ro gemi taşımacılığının artık yapılmadığını belirterek, "Samsun'daki Ro-Ro gemi taşımacılığı, artık Zonguldak'ta yapılıyor." dedi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na konuşan Yağız, bir noktadan bir noktaya tekerlekli araç taşımacılığı yapabilen Ro-Ro gemi taşımacılığının durumu hakkında bilgi verdi: "Önceden Samsun Limanı üzerinden Rusya ve Ukrayna'ya geliş gidiş yapan gemilerin taşıdığı TIR'lar, konaklayıp şehrin ekonomisine katkıda bulunuyordu. Ro-Ro taşımacılığı Samsun'dan gidince kent, ekonomik olarak bu durumdan etkilendi. Biz bir Ro-Ro firmasının gelip bu hattı canlandırılmasını isteriz."

Samsun'un, sahip olduğu üç limanla Karadeniz Bölgesi'nin en büyük depolama hacmine sahip il olduğunu söyleyen DTO Şube Başkanı Yağız, "Bu bizim için bir avantajdır. Karşımızda Rusya ve Ukrayna gibi ciddi pazarlar var. Bu ülkeler, Türkiye ve Samsun için çok büyük pazardır. Bu pazara gelecek ve gidecek yükler için en yakın ve uygun yer Samsun limanlarıdır. Diğer yandan kentte kurulmasına karar verilen lojistik köy ve Viking projesiyle yakın bir tarihte lojistik alanda cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim