'Samsun' isimli gemi Libya'ya hareket etti
 
Libya'da yaşanan olaylarda zarar görme ihtimali olan Türk vatandaşları çeşitli yollarla Türkiye getiriliyor. Bu kapsamda saat 01.00'de Sarayburnu'ndan Samsun isimli yolcu gemisi Libya'ya hareket etti. Geminin hareket etmesi sırasında, bağlı kalan bir halattan dolayı panik yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Deniz Ticaret Odası'nın görevlendirdiği Samsun isimli yolcu gemisi 750 kişilik kapasiteye sahip. Gemi yaklaşık 40 saat sürecek bir yolculuğun ardından Libya'ya ulaşacak. İçinde sağlık ekiplerinin hazır olduğu gemide, Kızılay'a ait gıda, su ve ilaç paketleri de bulunuyor. Gemi ile ulaşılması hedeflenen ilk limanın Bingazi olduğu, buraya ulaşmak mümkün olmazsa Derne Limanı'nın hedeflendiği belirtildi. Son alternatif ise Mısır'ın İskenderiye Limanı olacak.

Bu arada, Sarayburnu'ndan hareket eden Samsun gemisine, 2 römorkör ile deniz polisine ait iki tekne eşlik etti. Geminin kalkışı sırasında halatlardan birisinin açılması unutulunca panik yaşandı. Bağlı kalan halat da çözülünce gemi yola çıktı.

 

Editör: TE Bilişim