Samsun açıklarında Volgo Balt 214 isimli gemi battı

Karadeniz'de  Samsun açıklarında Panama bayraklı Volgo Balt 214 isimli gemi battı. Acil durum sinyalinin ardından Samsun'da Kıyı Emniyeti ve Sahil Güvenlik ekipleri arama çalışmalarına başladı. harekete geçti. Bir bot, bir helikopter ile anında arama-kurtarma faaliyeti başlatılırken Gemiden şu ana kadar mürettebattan 5 kişi sağ olarak kurtarıldı,  3 ölü ve  5 kayıp, denizde ise 3 tane can salı olduğu bilgisi var.

Panama bayraklı Volgo Balt 214 gemisi Rusya'nın Azov Limanı'ndan Samsun'a doğru seyir halindeydi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Samsun'un 77 mil açığında batma sinyalinin ardından . Acil durum sinyalinin ardından Samsun'da Kıyı Emniyeti ve Sahil Güvenlik ekipleri arama çalışmalarına başladı. harekete geçti. Bir bot, bir helikopter ile anında arama-kurtarma faaliyeti başlatılırken, 3 mürettebat sağ kurtarıldı, diğer mürettebatın kurtarılması için de çalışmalar sürüyor.

Gemide 13 mürettebat bulunuyordu.Yükünün kömür olduğu bilgisi var.

Haber Güncelleme:

Türk Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti ekipleri, zorlu şartlarda verdikleri mücadele sonucu 7 kişiyi sağ kurtarmayı başardı. Ekipler 2 kişinin de cansız bedenine ulaştı. Sağ kurtarılan mürettebat ile 2 ceset, helikopterle Samsun’a getirilirken mürettebat Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Samsun Valisi Osman Kaymak, mürettebatı hastanede ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti ve aileleri ile telefonla görüşmelerini sağladı. Karadeniz’in azgın sularında kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor. Kaybolanlar arasında gemi kaptanı Azerbaycan uyruklu İsmayilov Turbat da bulunuyor.

 Kurtarılanların isimleri şu şekilde:

 Sheycuk Stanislav (Ukrayna), Milnichenko Pavlo (Ukrayna), Herashchenko Olah (Ukrayna), Ilchenko Yevhenii (Ukrayna), Yatsenko Yevgen (Ukrayna), Skachko Denys (Ukrayna) ve Budko Tetiana (Ukrayna).

 Hayatını kaybedenlerin isimleri şu şekilde:

 İbrahimov Mammadali (Azerbaycan) ve Bodnik Ruslan (Ukrayna).

 Kaybolanların da isimleri şöyle:

 İsmayilov Turbat-Gemi Kaptanı (Azerbaycan), Vyazovsky Rostyslav (Ukrayna), Krepets Dmytro (Ukrayna) ve Ovdiienko Volodymyr (Ukrayna).

 Arama kurtarma faaliyetlerine 1 uçak, 4 helikopter, 1 arama kurtarma gemisi, 1 römorkör, 2 sahil güvenlik botu katıldı.

Gemi Mürettebat bilgisi:

Gemi detayları:

  • IMO: 8841644
  • İsim: VOLGO BALT 214
  • MMSI: 355333000
  • Gemi tipleri: GENERAL CARGO
  • Brüt Tonaj (GRT): 2516
  • Yaz DWT: 3492 t
  • İnşaa Tarihi: 1978
  • Bayrak: PANAMA
  • Denizhaber.com /Özel haber

Editör: TE Bilişim