Salim Özpak Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğüne atandı

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğüne, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşaviri Salim Özpak atandı.

Bazı bakanlıklara ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğüne Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında müşavirlik görevinde bulunan Salim Özpak, Kalkınma Bakanlığı Müşavirliğine ise Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aldülkerim Gök getirildi.

Salim ÖZPAK Kimdir

26 Nisan 1955 yılında Kasımpaşa’da dünyaya gelen Özpak, 1977 yılında İTÜ Gemi İnşaatı Fakültesini birincilikle bitirdi. 1 Ağustos 1978 tarihinde Taş Kızak Tersanesinde sivil  dizayn mühendisi olarak işe başladı. 1980 yılında vatani görevini tamamlayan Özpak, 1981 yılında Tuzla Günsin Tersanesinde çalışmaya başladı ve bu görevinde  5 yıl çalıştı. Ardından 1986   yılında Gemi Sanayi A.Ş. Mühendis, Şef, Başmühendis ve  Şube Müdürü olarak çalıştı.  Gemi Sanayi A.Ş ‘nin TDİ geçmesi ile birlikte  TDİ’de  Araştırma, Plan ve Koordinasyon (APK) de müdür yardımcısı olarak çalıştı. 18 yıl boyunca görev aldığı kurumdan,  2004 yılında  Türk Loydu’na geçti. Türk Loydun’da yönetim sisteminin her kademesinde görev aldıktan sonra 2011 yılı Eylül ayı itibari ile Genel Müdürlük görevine getirilen Özpak bu görevi 2015 yılında bıraktı.

Editör: TE Bilişim