Yunan Basını: "Sakin Ege, Yasaklarla Sağlandı"

Yunan basını, Başbakan Kostas Karamanlis'in bugün başlayacak Türkiye ziyaretine geniş yer verdi. Karamanlis'in Türkiye ziyaretini tarihi olarak değerlendiren gazeteler, 50 yıl sonra bir Yunan başbakanın Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacağını vurguladı.

"Açık bir ajanda ve düşük beklentiler" başlığıyla çıkan Etnos gazetesi, Karamanlis'in Ankara ziyaretinde Türk-Yunan ilişkilerinde genel bir değerlendirme yapılacağını yazdı. 50 yıl sonra gerçekleşen ziyarette Yunan tarafının sorunlara çözüm bulunacağına ilişkin beklentilerini düşük tuttuğunu kaydeden gazete, ziyaret sırasında Ege'de ve Kardak adası civarında kriz çıkmaması için önlem alındığını yazdı. Gazete, Kardak civarında balıkçılara avlanma yasağı getirildiğini bildirdi.

"Kardak'ta yasak" başlığıyla çıkan Ta Nea gazetesi de, Yunan hükümetinin Karamanlis'in Türkiye ziyareti süresince balıkçıların Kardak civarında avlanmasını yasakladığını yazdı. "Sakin Ege"nin balıkçılara yasaklamayla sağlandığı değerlendirmesine yer veren gazete, Denizcilik Bakanlığı'nın yasağının cumartesi gününe kadar olduğunu bildirdi.

Karamanlis'in Erdoğan'la yapacağı görüşmede sorunlara çözüm bulunacağına ilişkin beklentilerini düşük tuttuğunu ileri süren Elevterotipia gazetesi ise, ABD'nin Yunanistan'a Rusya ile enerji konusunda yaptığı işbirliği ve Makedonya'nın adı konusunda baskı yaptığı yorumunda bulundu.

Başbakan Kostas Karamanlis'in Türkiye'ye gerçekleştirdiği 3 günlük resmi ziyaret, başbakan seviyesinde 49 yıl sonra gerçekleşiyor. Bundan önceki ziyaret, Karamanlis'in amcası Konstantin tarafından 7 Mayıs 1959'da Adnan Menderes döneminde yapılmıştı. 1930 yılında ise Elevteros Venizelos, Atatürk'le görüşmüştü. 

sondakika.com

Editör: TE Bilişim