Sembcorp Marine'e ait Sembawang Tersanesi Saipem ile 600 Milyon Singapur  (475 milyon usd) Dolarlık Bir Anlaşma Yaptı

Singapur'daki Sembawang Tersanesi, Fransız  Saipem firması ile Angola açıklarında Kaombo Projesi için 2 Yüzen depolama-üretim-boşaltma ünitesi (FPSO) dönüşümü için 600 milyon Singapur dolarlık bir anlaşma yaptı. 

Sembawang Tersanesi bu anlaşma ile 2 adet VLCC kardeş gemiyi, Angola'nın 150 km açıklarındaki Kaombo Projesi için  sabit demirli 2 adet yüzen depolama-üretim-boşaltma ünitesine (FPSO) dönüştürecek.

İşin ana bölümü VLCC gemilerinin tadilatını, mühendislik inşaasını, fenerlerinin imalatını, helikopter pistini, üst kulesini ve geçiş yapısını, Üst modüllerinin  (Saipem'in Endonezya'daki tersanesinde yaptıracağı)  ve alt kule bileşenlerinin entegrasyonunu ve FPSO ünitelerinin ön hazırlıklarını kapsıyor.

Total'in sahip olduğu FPSO ünitelerinin herbiri günde 115,000 varil petrol işleme kapasitesine, günde 200,000 varil su enjeksiyon kapasitesine, 100 milyon scfd gaz sıkıştırma kapasitesine ve 1.7 milyon varil petrol depolama kapasitesine sahip olacak.

İlk VLCC gemi, Olimpia'nın Sembawang Tersanesi'ne 2014'ün üçüncü çeyreğinde girmesi beklenirken, ikinci VLCC gemi Antartica 2015 yılının ilk çeyreğinde tersaneye gelecek. Tüm proje 32 ayda tamamlanacak.

50 yılı aşkın tecrübesiyle Sembcorp Marine 6 tersaneden oluşan bir networke sahip. (Jurong Tersanesi, Sembawang Tersanesi, SMOE, PPL Tersanesi, Jurong SML ve Sembmarine Entegre Tersanesi) .

 

Editör: TE Bilişim