Saim Kaptan Veda Etti

KEGM Genel Müdürlüğü İstanbul Liman Baş Kılavuz Kaptanlarından Kaptan Saim Oğuzülgen, son gemisini kılavuzlayarak emekliliğe uğurlandı.

Kaptan Saim Oğuzülgen için son kılavuzlayacağı gemi olan MSC Magnifica gemisinde bir tören düzenlendi. Deniz Polisini Destekleme Ve Geliştirme Derneği'nin de destek verdiği veda törenine Denizden sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Emin Çolak, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürü Kasım Yağmur, KEGM Genel Müdürlüğü Kılavuzluk Şube Müdürü Nihat Bozkurt, Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Selçuk Şenkal, Türk Uzakyol Kaptanlar Derneği Başkanı Cengiz Karabüber, KEGM Baş Kılavuz Kaptanlarından ve Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkan Yardımcısı Cahit İstikbal, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği Başkanı Bülent Temur, KEGM Baş Kılavuz Kaptanlarından ve Avrupa Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkan Yardımcısı İsmail Akpınar, KEGM İstanbul GTHM Müdürü Aziz Yaşar Yıldırım, DTO Meclis Üyesi Alev Tunç, Recep Düzgit, Emekli Baş Kılavuz Kaptanlardan Ömür Öztaşkın ve diğer davetliler katıldı.

Törende konuşan kaptan Saim Oğuzülgen, "Şubat 1982'de başlayan kılavuzluk meslek hayatım ve hizmetlerim, 11 Ağustos 2011 tarihinde yaş haddinden sona eriyor. Baki kalan bu kubbede hoş bir sada bırakabildiysem ne mutlu bana" dedi.

MSC Magnifica gemisi kaptanı ise Saim Kaptanın kılavuzlayacak son gemi olarak kendi gemilerini seçmesinden mutlu olduklarını belirterek MSC Magnifica gemisinin bir plaketini hediye etti.

Daha sonra MSC Magnifica gemisi Saat 17:00 de Saim Oğuzülgen'in kılavuzluğunda Salıpazarı rıhtımından ayrıldı. KEGM Genel Müdürlüğüne ait Zübeyde Ana ve Kurtarma 2 adlı römorkörler de su toplarını açarak Saim Kaptanı son kılavuzluğunda uğurladılar.

Editör: TE Bilişim