Sahte içki nedeniyle olay gününden beri ağır böbrek yetmezliği çeken ve Pamukkale Hastanesi’nde hayatta tutulmaya çalışılan Aleksander Juçkov’un da son nefesini önceki gece verdiği açıklandı. Rus basınına göre, sahte içkiden durumu kritik iki kişi daha var.

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde 27 Mayıs’ı 28 Mayıs’a bağyacan gece ‘Orkan 5’ adlı tekneyle çıktıkları yat gezisinde içtikleri sahte ‘Mister Burdon’ viskisiyle zehirlenenlerden Aleksander Juçkov’un da hayatını kaybettiği açıklandı. Böylece, alkol zehirlenmesinde can veren Rus turist rehberleri Mariya Şalyapina, Aygül Zeleyeva ve Marina Şevelyova’nın ardından, Juçkov dördüncü kurban oldu.
Moskova’da dava üstüne dava
Durumu ağır olduğu için olay gününden beri Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde iflas eden böbrekleri nedeniyle diyalize bağlı tutulan Juçkov, önceki gece yaşamını yitirdi. Böylece zehirlenerek ölenlerin sayısı 4’e ulaştı.
Rosturizm firması, Pamukkale’de tedavi edilen Juçkov’un bir haftadan beri bulunduğu komadan çıkamadığı, pazar saat 14.30’da öldüğü bildirildi. Türkiye’de adli tıp tarafından Juçkov’a yapılan otopside de, önceki ölümlerde olduğu gibi “Şiddetli alkol zehirlenmesi” tespiti yapıldı. Türkiye’de alkol zehirlenmesinden ölen Rus vatandaşı sayısı dörde yükselirken, Moskova’da olayla ilgili üçüncü davanın da açıldığı bildirildi. Rus Suç Yasası 12. maddeye göre, Rus vatandaşlarının ölümüne sebebiyet veren kişilerin Rusya adaletine teslim edilmesi talep edilebiliyor. Türkiye’de yürütülen soruşturma sonucu sanıkların ortaya çıkarılmasının ardından, bu kişilerin Rusya’ya tesliminin talep edilebileceği vurgulanıyor.

Haydi ayağa kalk artık

BODRUM’da alkol zehirlenmesinden ölen dördüncü Rus vatandaşı Aleksander Juçkov, Moskova’ya 220 km mesafedeki Novomoskovsk kasabasında yaşıyordu. Bordum’daki yat gezisine turist mi yoksa rehber olarak mı katıldığı bilinmiyor. 28 Mart günü Türkiye’de hastaneye kaldırılan 27 yaşındaki genç Rusun arkadaşları, ona, ‘Vkontakte’ isimli sitede açtıkları sayfadan şöyle sesleniyordu:
- “Saşa (Aleksander); hatırlıyor musun bizim düğünde bayılana kadar içmiştik. Türkiye’de daha fazla içebileceğini düşünemem. Haydi ayağa kalk artık. Seni bekliyoruz.”
- “Sevgili Saşa, sen güçlüsün. Bu belanın üstesinden de geleceğine inanıyorum. Kasabada arkadaşların seni bekliyor. Neşe ve esprilerini özledik.”
Aleksander Juçkov’un ölüm haberinin alnıması üzerine ise, siteye dün şu mesaj eklendi:
- “Öldüğüne inanmak mümkün değil. Şoktayız...”

Durumu kritik 2 Rus daha var

ALKOL zehirlenmesi ile ölen Rus turist rehberlerinin dörde yükselmesi üzerine Rus gazete ve internet haber sitelerinde çıkan başlıklardan bazıları şöyle:
- Utro internet gazetesi: Türk viskisi öldürmeye devam ediyor.
- Dni. Ru haber sitesi: Türkiye’de sahte içkiden dördüncü ölüm.
- Newru.com haber sitesi: Türkiye’de alkol bir Rus’un kalbini daha durdurdu.
- Interfax: Türkiye’deki hastanelerde durumu kritik iki kişi daha var. Aleksandra Ahurkova ile Viktoriya Nikolayeva.
- Vzglad Gazetesi: Yavaş öldüren zehir.

Editör: TE Bilişim