Emekli Hakim Albay Zeki Üçok’un da sanıkları arasında bulunduğu 17 sanıklı 'Sahte Çürük Raporu' davasının Yargıtay’ın bozma ilamının ardından yeniden görülmesine başlandı. Yargılandıkları davanın kumpas ürünü olduğunu söyleyen Üçok, “Yargıtay’ın davayı usulden bozması gerekmektedir. Bu nedenle Yargıtay'ın bozma kararına direnilsin, karara uyulmasın" dedi.

Ahmet Zeki Üçok'a Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı olduğu dönemde 'Sahte Çürük Raporu' davası sonucunda 9 yıl 7 aylık hapis cezası verilmişti. Ancak Yargıtay, kişilerin suç örgütü kurduklarına dair inandırıcı ve hukuka uygun kanıtlar bulunmadığı gerekçesiyle bozma kararı verdi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Ahmet Zeki Üçok’un da aralarında bulunduğu biri başka suçtan tutuklu, 9'u tutuksuz, 10 sanık hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanık avukatları, Yargıtay’ın bozma ilamına uyulmasını talep ettiklerini belirtti.

Avukatların ardından söz alan sanıklar da mahkemeden Yargıtay’ın bozma ilamına uyulmasını talep ederken, davanın bir numaralı sanığı Ahmet Zeki Üçok ise Yargıtay’ın bozma kararına uyulmamasını istediğini söyledi.

'MAHKEMELERDE GÖNÜL RAHATLIĞIYLA SAYIN DİYEMİYORDUM'

Yargıtay’ın bu davayı esastan değil usul yönünden bozması gerektiğini ifade eden Üçok, konuşmasına “Uzun süredir mahkemelerde hakim ve savcılara gönül rahatlığıyla sayın diye hitap edemiyordum. Çünkü bu hakim savcıların Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduklarından mahkemelerde sayın ifadesini kullanmıyordum” ifadeleri ile başladı.

'ÖRGÜTLE ARAMDA HUSUMET OLUŞTU'

Ahmet Zeki Üçok, daha önce haklarında açılan ve yargılandıkları davanın kumpas ürünü olduğunu savundu. Üçok “Ben FETÖ’nün TSK içerisindeki yapılanmasına ilişkin iddianame hazırladığım için bu örgütle aramda husumet oluştu. Hakkımda 1054 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. FETÖ tarafından yapılan kumpas davaları nedeniyle toplamda 4 yıl 10 ay tutuklu kaldım. Bugün bu davaları açan ve bizi yargılayan hakim ve savcılar ile neredeyse tüm kolluk görevlileri görevden atılmış durumda. Hakkımda iddianame hazırlayan soruşturma savcısı Hikmet Usta hakkında FETÖ üyeliğinden müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı, yargılayan hakimlerden Birol Bilen hakkında da dava açıldı. Yine bizi yargılayan mahkeme başkanı Metin Özçelik ise zaten tutuklu durumda. Yine bu davanın savcısı Celal Kara ise savcılıktan atılmış, firari konumda” şeklinde konuştu.

'DOSYA GENEL KURULA GÖNDERİLSİN'

Terör örgütü mensubu militanlar tarafından yargılandığını söyleyen Üçok, “Bunların verdiği kararlar yok hükmünde olmalıydı. Yargıtay kararı usulden bozulmalıydı. Bozma ilamına direnilsin ve dosya genel kurula gönderilsin” dedi.

Üçok konuşmasının sonunda, yargılandığı dava için "Kayseri'de ışık evleri" soruşturmasını yürütmeme engel olmak için uydurulmuş bir kumpas davasıdır" savunmasında bulundu. Cihan
Kaynak: cha