Anafarta gemisinin 11 kişilik mürettebatını başarılı bir şekilde kurtaran Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tahlisiye ekipleri bu zor işi canları pahasına yapıyor.

Çoğunlukla kötü hava ve deniz koşullarında çalışan yapan ekipler sürekli tekrarlayan  meslek içi eğitimlerle bu göreve hazırlanıyorlar.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kuruluş kanununda  amacı "denizlerimizde ve karasularımızda seyreden Türk ve yabancı bayraklı gemilerin seyir güvenliğine yardımcı olmak, kıyı emniyeti ve gemi kurtarma hizmetleri ile kılavuzluk, römorkörcülük hizmetleri yapmak ve bunlarla ilgili cihaz ve tesislerini kurmak, işletmek, can, mal ve gemi kurtarmak, yardım, çeki, batık çıkarmak ve bunlarla ilgili römorkaj ve dalgıçlık hizmetlerini yürütmek, güvenli seyre yönelik kurulmuş ve kurulacak olan sahil telsiz istasyonları, Otomatik Tanımlama Sistemi, dGPS ve benzeri sistemlerle ilgili her türlü yatırımı yapmak ve tekel şeklinde işleterek seyir emniyetini artırmak" olarak belirlenen  kurum 365 gün 24 saat esasıyla hizmet veriyor.

Videoda Riva önlerinde karaya oturan Anafarta adlı kosterden denize düşen bir mürettebatın kurtarılma operasyonu görülüyor.

 

Editör: TE Bilişim