Sahil Güvenlik Yasa Dışı Trol Avcılarına Göz Açtırmıyor…

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı yasa dışı trol avcılığıyla mücadeleyi hızlandırdı.

Sahil Güvenlik unsurları tarafından 16 Ocak 2016 tarihinde Gökova Körfezi Ören önlerinde bir trol teknesi trol avcılığı yaparken suçüstü tespit edildi Teknede bulunan 3 şahısa yasak sahada trol avcılığı yapmaktan toplam17.944 TL., 2 şahısa da gerçek kişiler için avlanma ruhsat tezkeresi olmamaktan 1108 TL. idari para cezası uygulandı, ayrıca seyir fenerlerini yakmamak ve gemi adamı eksik olmaktan dolayı gerekli yasal işlemlerin uygulanması maksadıyla Marmaris Liman Başkanlığına sevk edildi.

Gökova, doğal ve tarihi zenginliklerin korunması amacıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilmiştir. Gökova Körfezi’nde su ürünleri avcılığına kapalı olan alanlar 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’in 5 ve 9’uncu maddelerinde ayrıca belirtilmiştir. 19 Ocak 2016 tarihinde Güzelbahçe bölgesinde hem havadan hem de denizden yapılan kontrol ve denetimler neticesinde Güzelbahçe açıklarında şebeke yöntemi ile yasa dışı trol avcılığı yaparken bir tekne tespit edilmiş olup söz konusu tekneye yasak sahada yasa dışı trol avcılığı yapmaktan 8972 TL., Çevre Kanunu kapsamında ise mavi kartı olmamaktan 12267 TL. idari para cezası uygulandı.

Ağ göz açıklığı veya yasak bölgelerde avcılık gibi en ufak sapmalarında bile deniz dibindeki yaşamı tahrip gücü çok yüksek olan trol avcılığına yönelik denetimlere yoğun bir şekilde devam ediliyor.

Editör: TE Bilişim