Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Türkiye sahillerinin sesi olma hedefiyle 2001 yılında kurulan ‘Sahil Güvenlik Radyosu’ dinleyici kitlesini her geçen gün artırıyor.

Sahil Güvenlik Ege Denizi Bölge Komutanlığı karargahında kurulu olan radyonun yayın akışının hazırlanması ve dinleyicilere ulaşmasında görev alanlar arasında, uzman personelin yanı sıra sivil hayatta radyoculuk deneyimine sahip vatani görevini yerine getiren erbaş/erler de bulunuyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nca belirlenen ilke ve esaslar doğrultusunda 104.7 frekansı üzerinden yayın yapan radyo, 24 saat kesintisiz yayınla tüm kıyı Ege’ye ulaşıyor.

Kuzey Ege kıyılarında Sahil Güvenlik haricinde yayını duyulan yerel radyo bulunmadığı dikkate alındığında, 104.7 frekansından yapılan yayınlar özellikle önem kazanıyor.

Sahil Güvenlik FM’in yayın akışı içinde en büyük dinleyici kitlesini oluşturan denizciler, güncellenen mevzuat ve yönetmelikler hakkında sürekli bilgilendiriliyor. Ayrıca su sporlarının yapılacağı yerler, dalışa yasak olan sahalar, yatların konaklayabileceği liman/marinaların mevkileri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na gelen kayıp/çalıntı tekne ihbarlarının duyurulması, su ürünleri sirküleri ve yasakları, denizcilere ait ilanların anlatıldığı spot programlar, her sabah ve akşam okunan denizlere ait güncel hava tahmin raporları aktarılıyor.

Çok yönlü yayın anlayışı içinde belirli saatlerdeki Klasik Müzik, Türk Halk Müziği, Batı Müziği ve Fasıl gibi özel programlar, Sahil Güvenlik FM’in daha fazla tercih edilmesine katkı sağlıyor.

Genel dinleyici kitlesinin yanı sıra çocuk, genç, aile, denizciler, yaşlılar ve emeklilere yönelik özel programlar yayın akışı içinde yer alıyor.

Sahil Güvenlik Radyosu’nun yayınları Küçükkuyu ile Kuşadası arasındaki Altınoluk, Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Altınova, Dikili, Çandarlı, Aliağa, Foça, Urla, Mordoğan, Karaburun, Çeşme, Sığacık, Seferihisar, Doğançay kıyı şeridi ve deniz alanından dinlenebiliyor.Cihan
Kaynak: cha