Sahil Güvenlik Komutanlığı Subay Alımı Yapıyor!

Sahil Güvenlik Komutanlığı kadın ya da erkek olacak şekilde toplam olarak 97 kişilik bir muvazzaf subay alımı yapacak.

Bu bağlamda 35 Sahil Güvenlik (Güverte), 25 Sahil Güvenlik (Makine),

2 Sahil Güvenlik Mühendis (Elektronik),

1 Sahil Güvenlik Mühendis (Gemi İnşaat),

1 Sahil Güvenlik Mühendis (Makine),

1 Sahil Güvenlik Mühendis (İnşaat),

0 Sahil Güvenlik İkmal,

5 Sahil Güvenlik (Pilot) (Uçak Bakım/Pilotaj),

5 Sahil Güvenlik (Pilot) (Elektronik),

5 Sahil Güvenlik (Pilot) (Bilgisayar) ve 3 Sahil Güvenlik (Pilot) olmak üzere toplam olarak 97 kişiye istihdam sağlanacak.

Başvuru Koşulları Sahil Güvenlik Komutanlığı 2019 senesi içinde alımını gerçekleştireceği subay adaylarından aşağıdaki koşulları sağlamalarını istiyor.

T.C. vatandaşı olmak, 4 senelik eğitim veren üniversitelerin lisans programlarından mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 2018 senesinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS minimum 65 puan almış olmak ya da 2017 ya da 2018 yılında yapılmış olan ALES sınavından en az 60 puan almış olmak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile 27 yaşını bitirmemiş olmak, Lisans üstü eğitim almış olan adaylar için ise 32 yaşından büyük olmamak, Jandarma Sahil Güvenlik ve TSK da belirtilen sağlık şartlarını taşımak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, TSK ile her ne sebeple olursa olsun bağlantısı kesilmemiş olmak, Herhangi bir terör örgütü üyeliği bulunmamak, Başvuru tarihi itibari ile herhangi bir siyasi parti üyeliği bulunmamak.

Başvurular İlgili başvuru kılavuzu 9 Nisan 2019 tarihinden itibaren Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi web sitesi aracılığı ile duyurulmuştur. Adaylar başvurularını bu kılavuz rehberliğinde yapmalıdırlar. Başvurular 29 Nisan tarihine kadar gerçekleştirilebilecektir.

https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris

Yukarıdaki link aracılığı ile ön başvurular kabul edilebilecektir. Başvurular yalnızca intenet üzerinden yapılabilmektedir.

 

Editör: TE Bilişim