Sahil Güvenlik Komutanlığı 4 farklı bölge için verdiği ilanlar ile toplamda 102 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın personel alacağı bölgeler, alacağı personel sayısı ve şartlar şöyle: Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Onarım Destek Komutanlığı'nda çalıştırılmak üzere 39 sürekli işçi alınacak.ahil Güvenlik Karadeniz Onarım Destek Komutanlığı'nda çalıştırılmak üzere 21 sürekli işçi alınacak. 

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan ilanlara göre Sahil Güvenlik Mersin Onarım Komutanlığına 9, Sahil Güvenlik Ege Deniz Onarım Destek Komutanlığına 33, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Onarım Destek Komutanlığına 39 ve Sahil Güvenlik Karadeniz Onarım Destek Komutanlığına 21 olmak üzere toplam 102 sürekli kamu işçisi alımı yapılacak. Başvurular İŞKUR il müdürlükleri tarafından ilanların yayınlandığı tarihte başlayacak ve 7 Eylül 2016 tarihine kadar devam edecek.

Sahil Güvenlik Komutanlığı 102 daimi işçi alımına mesleki eğitim veren liselerin, Sıhhi Tesisatçılık, Kimya Teknolojisi, Elektrik-Elektronik, Elektrik, Endüstriyel Otomasyon, Metal Teknolojisi, Motorlu Araçlar, Makine, Mekatronik.  Torna-Tesviye, İş Makineleri Operatörlüğü, İş Makineleri, İş Makineleri Bakım Onarım, Metal İşleri, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme gibi kadro pozisyonlarına göre istenilen bölümlerden mezun olan adaylar başvuru yapabilecekler.
Başvuru yapabilmek için; Türk vatandaşı olmak, hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının olumlu olması, sağlık durumunun tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışmasına uygun olduğuna dair sağlık kurulu raporu almak gerekiyor. Ayrıca Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak şartı bulunuyor.
 
Editör: TE Bilişim