Akdeniz'de Tatbikat

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı Mersin sahili açıklarında "arama kurtarma" tatbikatı düzenledi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'nın denizlerde arama-kurtarma faaliyetlerine her daim hazır ve etkin olduğunu göstermek için "arama kurtarma" tatbikatı gerçekleştirildi. Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın koordinatörlüğünde Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan'ın sevk ve idaresinde Mersin Sahili'nin 1 mil açığında "arama kurtarma" tatbikatı yapıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın göreve her zaman hazır olduğunu göstermek ve diğer kurumlarla işbirliği ve koordinasyonunu artırmak amacıyla gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği Mersin Limanı açıklarında Deep Karpaz isimli yolcu gemisinin makine dairesinde arıza nedeniyle yangın çıktı. Gemiden panik nedeniyle 20 kişinin denize atladığı ihbarı geldi. Yanan gemiye Mersin Uluslararası Liman İşletmesi römorkörü ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı gemi ve botlarla müdahale edilerek yangın kısa sürede söndürüldü.

Denizdeki 20 kişi de olay yerine sevk edilen Sahil Güvenlik arama kurtarma gemisi TCSG Yaşam, Sahil Güvenlik botları, Sahil Güvenlik helikopteri, Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Deniz Polisi botu, AFAD botu ile UMKE personeli tarafından kurtarıldı. Denizden çıkarılan kişiler 112 ekiplerine teslim edilerek arama kurtarma başarılıyla tamamlandı.

Tatbikata Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı bağlısı gemi botlarının yanı sıra Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Mersin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü, Mersin Liman Başkanlığı ve Mersin Uluslararası Liman İşletmesi personelinden 300 kişi katıldı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan ve İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan da tatbikatı izledi.

Editör: TE Bilişim