Sağanakta mahsur kalan kaçaklar kurtarıldı

 Bodrum'da, Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışırken fırtınaya yakalanan ve botları batan 59 kaçak, sahil güvenlik ekiplerince karaya çıkarıldı

 Muğla'nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışırken fırtınaya yakalanan ve botları batan 59 kaçak kurtarıldı. Alınan bilgiye göre, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 50 kişilik grubun bulunduğu bot, Kabakum plajından açıldıktan kısa süre sonra dalgalar yüzünden Çelebi Adası yakınlarında battı. Kaçaklar, yüzerek adaya çıktı. Karaincir mevkisinde denize açılan 9 kişinin bindiği şişme bot ise Köçek Adası yakınlarında su alarak battı. 9 kaçak, Köçek Adası'na çıkmayı başardı.

Adalarda mahsur kalan kaçaklar, öğle saatlerinde çevreden geçen bir tekne kaptanı tarafından fark edildi. Sahil güvenlik ekipleri, ihbar üzerine olumsuz hava koşullarına rağmen bölgeye ulaştı. Köçek Adası'nda mahsur kalan 9 kişi, sahil güvenlik botuna alınarak Turgutreis'e götürüldü. Çelebi Adası'ndaki kaçaklar ise yoğun dalgalar nedeniyle güçlükle kurtarılarak Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi.

Aralarında çocukların da olduğu kaçakların, çok korktuklarını söyledikleri öğrenildi.

Editör: TE Bilişim