RODER'İN GURUR GÜNÜ

Türk deniz taşımacılığı Almanya'da büyük bir gurur daha yaşadı.  RODER'in Pendik adı verilen devasa gemisi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı bir törenle denize indirildi.

Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı törende RODER Genel Başkanı Saffet Ulusoy'un ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım konuşma yaparak, Türkiye'nin RO-RO taşımacılığında geldiği gurur noktasına dikkat çekti.

Türkiye'nin RO-RO Onbahis taşımacılığında artık uzmanlaştığını belirten Yıldırım, gelinen bu noktada RODER'in büyük katkısı olduğunu söyledi. Hükümet olarak taşımacıları desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Yıldırım, Pendik gemisinin Türk taşımacılığına hayırlı olmasını diledi.

Bakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından dünyadaki en büyük RO-RO gemilerinden biri olan Pendik alkışlarla denize indirildi.

RODER Genel Başkanı Saffet Ulusoy geminin denizle buluşmasının ardından yaptığı açıklamada, "Dünyanın en mutlu adamı benim. Kurduğum nakliyeciler birliği büyük başarılara imza attı. Ben bugün 16'ın kez denize gemi indirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Şimdiye kadar büyük işler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Artık uluslar arası alanda büyük bir kredimiz var. Dünyanın en büyük 4'üncü deniz filosuna sahip olduk bu büyük gururu taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak:TGRT

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim