KAHRAMAN SADIKOĞLU'NU KİM KAÇIRDI?

Serdar Kuru

Sevgili dostlar bildiğiniz gibi ünlü işadamlarımızdan Kahraman Sadıkoğlu Irakta "bilinmeyen"kişilerce kaçırıldı.Kahraman beyin kaçırılmasında Irak direnişinin sorumlu olduğu söylenmekte. Biliyorsunuz ben söylenilen her şeye inanmayan "yaramaz" çocuklardanım bu sebeple Kahraman Sadıkoğlu konusuna koca bir büyüteç tutarak biraz kurcalamak istiyorum.

 

Galatasaray lisesi mezunlarından olan Kahraman Sadıkoğlu ünlü Rizeli armatör Kemal Sadıkoğlunun oğlu yani serveti babadan geliyor. Babası Kemal bey merhum başbakan Adnan Menderesin çok yakın dostlarındandı ve tabii ki Menderesin iktidarında işleri doğal olarak çok güzel gitti. Fakat Kemal bey vatansever bir işadamıydı bugünkü bazı "güdümlü kapitalistlerle" karıştırmamak gerek. Buna örnek olarak çok bilinmeyen bir olayı örnek verebiliriz. Kıbrıs’ta ilk Rum saldırıları başladığında Kıbrıs Türklerinin canını korumak için Türk mukavemet teşkilatı kurulmuştu biliyorsunuz.Bu teşkilatın ihtiyacı olan silahlar Türkiye’den gizlice gönderildi. Bu silahların taşınmasında Kemal Sadıkoğlu’nun gemileri de büyük rol oynamıştır.Yani Kemal bey Türk derin devleti ile iyi ilişkileri olan bir işadamıydı.

 

Kahraman beyin annesi Vuslat Sadıkoğlu’da ilginç bir kadın. Kendisi Semra Özal’a sevgi dolu şiirler yazacak kadar Özal ailesinin yakınıydı. Kahraman Sadıkoğlu’nun akrabalık ilişkileri aslında kitapları doldurur mesela teyze kızı çiğdem hanım  önce Rahmi koçla daha sonrada basın devi Erol Simavi’nin oğlu ve Günaydının sahibi Haldun Simavi’yle evlenmişti.Yanı kısaca Kahraman Sadıkoğlu hem Koç hem de Simavi ailesiyle yakın akraba.Kahraman kızkardeşlerinden Varlık hanım Alp Yalmanın eski eşi, Rabia Hanım Çapamarka’nın başı Vecdi Çapanın karısı ve sosyetenin en ünlü resim galerilerinden birine sahip,Esin Çapa ise Milliyet yazarlarından ve altmışlı yılların iyi bağlantılı gazetecilerinden Yılmaz Çetinerle evlidir.Kahraman Sadıkoğlu’nun dördüncü kız kardeşi Berna hanım ise merhum işadamı-gazeteci ve bilderberg üyesi Feyyaz Tokar’la evliydi ve halende Feyyaz beyin kurduğu Kabataş lisesi vakfının idarecisi.Berna Tokar aynı zamanda Mesut Yılmazın eşi Berna Yılmazın yakın arkadaşı ve aile dostlarıdır. İşte nasıl bir aile ama öyle değil mi sevgili dostlar. Aslında bu aile bağlantılarından bir yazı dizisi olabilir.

 

Biz dönelim gene Kahraman Beye.Kahraman Bey çok ilginç zevkleri olan bir insan.Mesela yaz tatillerini sıradan yerlerde geçirmek yerine kendi yaptırdığı ve "My Fantasy" ismini verdiği sekiz kamaralı,helikopter pistli ve bahçeli yüzen bir evde geçirmekte.Bir diğer zevki ise aslında ailece zevkleri olan süperlüks arabalar.Dünyada sınırlı sayıda üretilen ve Türkiye’de sadece 140 tane olan Ferrari otomobillerinden Kahraman bey ve kardeşi Levent’in garajlarında beşten fazla olduğu söyleniyor.Diğer kardeşi ise Lamborghini tutkunu. Lamborghini süperlüks otoların bir dönem Türkiye bayiliğini de yapan Celal bey sık sık değişik model Lamborghini arabalar ile gezmeyi seviyor.

 

Gelelim Kahraman beyin iş yaşamına. Kahraman Sadıkoğlu yatırımlarıyla değil sansasyonel haberlerle gündeme gelen birisi. Mesela içi kansorejen madde dolu Amerikan hurda Dinamobet gemisini Türkiye’ye parçalamak için getirip sonra medya zoruyla durdurulması ve Atatürk’ün gemisi Savaronayı alıp süsledikten sonra kumarhane ve gezi gemisi yapması gibi. Şahsi siyasi bağlantıları ve siyasilerle kurduğu samimi ilişkilerde hep gündemdeydi. Mesela eski cumhurbaşkanı Özalın sevdiği bir insan olduğu için Elmadağ tenis kulübünü kırk dokuz yıllığına kiralayıp orayı otele çevirmesi ve Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanlığı sırasında,onunla iddiaya girip karşılığında özel bir uçak hediye etmesi gibi haberler medyayı sık sık doldurdu. Kendisi dış ilişkilerde de oldukça mahir. İsrail’in Eliat Ashkelon Pipeline Company için koca bir dolum ünitesi inşa etmekten tutun Birleşmiş Milletlerin Irak Limanının temizlenmesi ihalesini alabilmesine kadar kazançlı ihaleleri alabilen birisi.

 

Dubai’de Şeyh Mahduma 160 metrelik yat inşa etmesinden sonra popüler olan ve Palm island projesini alan Kahraman beyin şansı nedense birden dönüverdi. İşler iyi giderken duydukki Dubai şeyhi kendisini ihaleden kovup birde üstüne hapse atmış.Yüklü bir tazminat ödedikten sonra salıverilen daha sonrada kaçırılacağı Irağa giden Kahraman beyin bu dönüş noktası bence iyi incelenmeli belki de Iraktaki olayı aydınlatabilir.

 

Kahraman beyin el çektirildiği Dubai Palm island projesi ilginç bir proje. Buna göre deniz doldurularak elde edilen avuç şeklindeki kara parçası üzerinde kurulacak olan dev otel,eğlence ve ticaret merkezlerinden oluşuyor.Bu projenin çapı o kadar büyük ve burada dönen para o kadar fazla ki Kahraman Sadıkoğlu kendisini bir anda devler karşısında buldu.Bence cesur bir işadamı olan Kahraman bey bu Palm island projesine girmesi birilerini çok kızdırmış olmalı.Peki kim bu birileri acaba.Hemen bakalım.

 

Proje Sultan Ahmed bin Sulayeme ait Al Nakheel Holding tarafından yürütülüyor.Bu işte iki ana ortakları var. Bunlardan birincisi Amerikan merkezli Kerzner International. Kerzner şirketi Bahamalarda 2317 odalı devasa Atlantis otel kumarhanesinin sahibi ve dünyanın diğer yerlerinde pek çok kumarhane-otel yatırımları var. Kumar işinde oldukları için global mafya ile araları sıkı doğal olarak. Bu şirketin başındaki para babası Solomon Kerzner isimli bir Rus Yahudi’si. Kısacası "müslüman"Dubai’nin en lüks kumar kompleksini kuracak olan yahudi Solomon Kenzler.

 

Projenin ikinci ortağı Kuveyt merkezli International Financial Advisor yani IFA. Bu şirket pek çok başka şirketin paraları ile oluşmuş ve eğlenceye,kumar sektörüne yatırım yapan bir para havuzu.Sahipleri Kuveytli gözüküyor ama parayı veren başkaları. IFA şirketinin Kahraman Sadıkoğlunun kovulduğu Palm Island projesindeki ortaklarıysa çok ilginç şirketler.Mesela bunlardan biri Amerikan şirketi Cendant Holding. Sahibi Yahudi asıllı Henry R. Silverman. Bay Silverman dünyanın en zenginlerinin kurduğu G-100 ve Yuvarlak masa üyelerinden. 1998 senesinde Yahudi örgütü ADL'den madalya alacak kadarda Siyonist Müslümanları ise pek sevmiyor.Buna örnek olarak 2000 senesinde Amerikan Müslümanlarının Cendant aleyhine açtıkları kampanyaya sebep olan olayı gösterebiliriz.Buna göre Cendant Müslüman bir müşterisine gönderdiği kargonun üzerine koca harflerle "Sandnigger" yani Amerikalıların Müslümanları aşağılamak için kullandığı "Kum zencisi" küfrünü yazmıştı.İşte "Müslüman" Dubai’deki projenin ortaklarından birisi bu şirket. Diğer ortaklar arasında Yahudi asıllı Richard Jewsonun emlak şirketi olan İngiliz Savills ve İsrail devletinin kuruluşu için Amerika’da milyonlarca dolarlık yatırım fonları kuran Yahudi Benjamin Swigin sahibi olduğu Fairmont Otel zincirlerini sayabiliriz.Kısacası Kahraman Sadıkoğlunun bir anda hapse tıkılıp ardından Dubai’den kovulmasına sebep olan Proje Siyonistlerin eline geçmiş gözüküyor.

 

Sevgili dostlar ilginç durumu kısaca toparlarsak Türkiye’de gerek akrabalık gerekse de siyasi ilişkileri çok kuvvetli olan işadamımız Kahraman Sadıkoğlu son işinden kovulduktan sonra yerini Siyonist firmalar alıyor ve hemen ardından gittiği Irakta "direnişçiler" tarafından kaçırılıyor.  Sizce de bu çok garip bir durum değil midir.?????

Editör: TE Bilişim