SADIKOĞLU İHSAN KALKAVAN'A SİTEM ETTİ

İki ay önce Irak'lı direnişciler tarafından kaçırılan ve geçen hafta 500 bin dolar fidye vererek serbest bırakılan armatör Kahraman Sadıkoğlu kendisi hakkında beyanat veren başta İhsan Kalkavan olmak üzere diğer armatörlere sert cevap verdi.

Londra'dan Hilal Yılmaz'a yaptığı açıklamada " Benim hakkımda konuşanların yüzde 90'ı palavra atmıştır" dedi.

SÖZLERİ PALAVRA

Kahraman Sadıkoğlu, 500 bin dolar fidye karşılığı serbest bırakılmasının ardından ortaya atılan ‘kaçırılma olayının senaryo olup olmadığı’ yönündeki iddialara sert yanıt verdi. Sadıkoğlu, Asya Finans’a olan kredi borcu yüzünden kendisini eleştiren Armatör İhsan Kalkavan’ın kaçırılma olayının gerçekliğine ilişkin ortaya attığı iddiaları yalanlayarak, ‘İhsan Bey, sağdan soldan duyduğu bilgilere göre kendince açıklama yapıyor. Yaptığı açıklamalar palavradır. İddialarının hakikat tarafı yoktur’ dedi.

DİNCİLERLE İŞ YAPMAM

Sadıkoğlu, her büyük iş adamının işlerini yürütmek amacıyla kredi aldığına dikkat çekerek, ‘Benim borcum Kalkavan’ı ilgilendirmez. Herkes gibi ben de kredi alıyorum. Atatürk’ün yatı olan ‘Savarona’ya 32 milyon dolar ödedim mesela. Kredi Betsmove almak suç mu? Ben dincilerle iş birliği yaparak değil, hayatımı riske atarak paramı kazanıyorum’ dedi.

Beni 1 kişi kaçırdı, 35 kişi fidye istedi

Kaptanı, şöförü ve tercümanıyla birlikte İngiltere ve ABD’ye yardım yaptığı gerekçesiyle kaçırıldıklarını belirten Sadıkoğlu, basında çıkan yanlış haberler nedeniyle bir çok asılsız kişinin eşinden fidye istediğini söyledi. ‘Bir kişi kaçırdı ama 35 kişi fidye istedi’ diyen Sadıkoğlu, asıl fidyecilerin kendisinin serbest bırakılmasından sadece bir hafta önce eşiyle kontağa geçtiğini kaydetti.

Benim için çok pahalı bir zayıflama merkezi oldu

Mide problemi yüzünden çok acı çektiğini anlatan Sadıkoğlu, şunları söyledi: ‘Verdikleri etler belki on günlük etlerdi. Ülser olduğum için mide rahatsızlıkları çektim. Daha sonra kendi isteğim üzerine tam 15 gün boyunca sadece bisküvi ve peynir ile beslendim. 6 kilo verdim. Görenler kilo vermek sana yakışmış diyor. Ama oldukça pahalı bir health club (zayıflama merkezi) oldu.’ 

Kaynak:Hilal Yılmaz/Londra

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim