Sabiha Gökcen'e ilgi artıyor

Sabiha Gökçen Havalimanı'na ilgi her gün katlanarak artıyor. Açıldığı 2001 yılında 47 bin yolcunun kullandığı Sabiha Gökçen Havalimanı 2007 yılında 4 milyon yolcuyu ağırladı. 

16 iç hat seferi yapan THY ve 18 iç hat seferi yapan Pegasus başta olmak üzere yabancı havayolu şirketlerinin de uçuşlar yaptığı, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda geçtiğimiz yıl charter(tarifesiz) seferlerde de ciddi artışlar yaşandı. Bilet fiyatlarındaki ucuzluğun yanı sıra uçuş trafiğindeki rahatlık nedeniyle yolcuların ilgisinin giderek arttığı Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, yapılacak yatırımlar ve Anadolu yakasının finans merkezi olma projesi ile gelecekte yolcu patlaması yaşanması bekleniyor. Ulaşım sorunu olmayan ve İETT otobüslerinin sefer yaptığı Sabiha Gökçen Havalimanı'na daha önceleri Anadolu yakasında oturanlar ilgi gösterirken şimdi Avrupa yakası ile Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Bursa ve Yalova gibi yakın şehirlerde ikamet edenler de bu meydanı kullanıyor.

İş adamı Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak İnşaat, Hintli GMR Infrastructure, Malezyalı Malasia Airport Berhad Ortak Girişim Grubu'nun KDV hariç 1 milyar 932 milyon Euro ile 20 yıllığına 9 Temmuz 2007 tarihinde işletme ihalesini kazandığı Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın 2007 yılında tam 4 milyon yolcuya ev sahipliği yapması gelecekte bu meydandan büyük yolcu patlamasının yaşanacağını gösterdi.

İhaleyi kazanan firmaya devir için işlemlerinin henüz onay aşamasında olduğu Sabiha Gökçen Havalimanı, gelecekte Ataşehir'in İstanbul'un Finans Merkezi olması ile bu meydandan geçiş yapacak yolcu sayısının daha da artırması bekleniyor.

HAVAYOLLARININ İLGİSİ HERGEÇEN GÜN ARTIYOR

16 iç hat seferi yapan THY, 18 iç hat seferi yapan Pegasus ve bazı yabancı havayollarının tarifeli seferlerinin yanı sıra charter(tarifesiz) ve yeni iç hat uçuşları ile son dönemlerde büyük ilgi gören Sabiha Gökçen Havalimanı`na daha önceleri olmayan yolcu ilgisi THY ve Pegasus'un bu meydana iç hat seferleri koyması ve bu seferlerin büyük talep görmesiyle başlamıştı. Dış hatlarda ise havalimanına en büyük ilgiyi Alman Germanwings Havayolları'ndan gelirken, Germanwings haftada 12 sefer gerçekleştiriyor.

haberler.com

Editör: TE Bilişim