SABAHAT TELLİ İSİMLİ GEMİ MAKİNE ARIZASI YAPTI

İstanbul Boğazı'nda ilerleyen 98 metre boyunda ve 15 metre genişliğindeki 'Sabahat Telli' isimli kimyevi madde tankeri, bilinmeyen bir nedenle Vaniköy sahiline doğru sürüklendi. 

Vaniköy sahilinde beton kaldırıma çarpan tanker, ardından yalıların olduğu bölüme doğru sürüklenmeye başladı. Gemi daha sonra karaya otururken, gemi personeli de Kıyı Emniyeti'ne haber verdi. Bu sırada çevredeki vatandaşlar da, polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri inceleme yaparken, Kıyı Emniyeti'ne bağlı tahlisiye botu da tankere yardım için gönderildi. 

09.07.2013 tarihi saat 14.50 sularinda İstanbul Boğazı güney kuzey geçişi yapan Türk Bayraklı SABAHAT TELLİ isimli boş kimyasal tanker makine arızası yaparak tehlikeye maruz kalması üzerine demir attı. Sürüklenmeye devam eden kazazede tanker ancak yalılara çok yakın mesafede kıyıya vurmak üzere iken durabildi.

İstanbul Gemi Tarafik Hizmetleri tarafından derhal, KEGM'ye ait Kurtarma 5 ve Kurtarma 8 römorkörleri ile Kıyı Emniyeti 9 hızlı tahlisiye botu olay mahalline sevk edildi.

Bilahare arızasını gideren SABAHAT TELLİ isimli gemi, Kurtarma 5 ve Kurtarma 8 römorkörleri refakatinde Ahırkapı demir bölgesine intikal etmiş ve C bölgesine demirledi.

GEMİNİN ÖZELLİKLERİ

GEMİ ADI : SABAHAT TELLİ

BAYRAĞI : TÜRKİYE

IMO NO : 8111831

ÇAĞRI ADI : TCSQ6

GEMİ TİPİ : KİMYASAL TANKER

GELDİĞİ LİMAN : İSKENDERUN TÜRKİYE

GİTTİĞİ LİMAN : RUSYA

BOY : 98,89 m

EN : 15,52 m

DRAFT : 6,01 m

GRT : 3253

NET : 1465

DWT : 4563

YAPIM YILI : 1982

Editör: TE Bilişim