SABAH RÜZGARIYLA YELKENLER FORA

Deniz Kuvvetleri Kupası 2005 SABAH Açıkdeniz Yat Yarışları, muhteşem bir açılışla başladı. Çengelköy'den 'Vira bismillah' diyen 66 ekip, Bozcaada'ya yelken bastı.

Son 3 yıldır SABAH Gazetesi'nin sponsorluğunda düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası'na katılacak tekneler sabah saatlerinde Çengelköy'deki yerlerini aldı. Ama starttan önce hem Çengelköy hem Ortaköy sahilinde şölen vardı. Deniz İzcileri'nin çeşitli gösteriler yaptığı şenlikte Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Bandosu da bir konser verdi. Bandonun çaldığı marşlar herkesi coşturdu. Şenliklerin en ilgi çeken bölümü de SAT-SAS komandoları oldu.

SALİHREİS'TEN TOP ATIŞI YAPILDI
Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Metin Ataç'ın deniz aracı ile yatları selamlamasının ardından yarışa katılan tekneler Bahis Siteleri start için beklemeyebaşladı. Ve saat 13:00'te Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek tarafından, TCG Salihreis'ten yapılan top atışı ile start verildi. Aynı anda da Boğaziçi Köprüsü altından havaya balonlar bırakıldı.

VATANDAŞLAR SAHİLE AKIN ETTİ
Yavru Tema'lar, Erzurum Yayladağı ile Kotandüzü Köyü'nden SABAH-Tema işbirliğiyle İstanbul'a ziyarete gelen öğrenciler de startı Salihreis fırkateyninden izledi. Böylece 66 ekip için heyecan dolu yarış başladı. Teknelerin Boğaz'daki görüntüsü müthişti. Bu görüntüyü izlemek isteyen vatandaşlar sahil kenarına akın etti.

Kaynak:Sabah Gazetesi/ Güngör Karakuş-Murat Keklikçi-Erhan Doğan

Editör: TE Bilişim