Rüzgar Artık Boşa Esmeyecek

Enerji Bakanı Hilmi Güler, Türkiye’nin yakında dünyanın en önemli rüzgar enerjisi üretim merkezi haline geleceğini belirterek, “Çanakkale Bölgesi, dünyanın sayılı enerji merkezlerinden birisi olacak. Yeni yıldızlar rüzgar ve jeotermal olacak" dedi. İşte Enerji Bakanı Hilmi Güler’in açıklamaları:

10 YIL ALIM GARANTİSİ VAR:

Doğalgaza bir sürü para veriyorsunuz. Kömür havayı kirletiyor. Oysa rüzgar bedava ve çevre dostu. 10 yıl alım garantisi koyduk. Daha önce rüzgar eserken biz es geçiyorduk, şimdi es geçmiyoruz.

YENİ YILDIZ JEOTERMAL:

Rüzgardan sonra enerjide yeni yıldızımız jeotermal olacak. Ege’de MTA saha haritaları hazırlandı. Biz, jeotermal rezerv bakımından Avrupa’da birinciyiz, Dünya’da yedinciyiz. Yakında jeotermal için de düğmeye basacağız.

NÜKLEER YAPILACAK:

Bir gün rüzgar bitebilir. Jeotermal kaynaklar yok olabilir. Bu yüzden stratejik bir enerjiye ihtiyaç var. Nükleer enerjiye geçmek zorundayız.

BEN KARADENİZLİYİM:

Ben Karadenizliyim, çoluk çocuğum bu ülkede kalacağız. Nükleer tehlike olsa ben yapar mıyım bu kadar santrali. Elbette yapmam. Sinop’ta da yapacağız, Akkuyu’da da yapacağız.

Bugun

Editör: TE Bilişim