SeaNews Turkey'de yer alan Ria Novosti çıkışlı habere göre, Kamboçya bayraklı GINGA adlı gemi, Rusya'nın doğusundaki Sakhalin adası ile Japonya'nın Hokkaido Adası arasındaki La Perouse adlı uluslararası boğazda battı.

Rusya'nın Bölgesel Acil Durumlar Merkezinden yapılan açıklamaya göre, gemiye ait EPIRB cihazı sinyalleri , La Perouse Boğazındaki Krilyon Burnu açıklarından alındı. Gemilerde bulundurulması zorunlu olan bu cihaz, ancak gemi battığında  uydu aracılığıyla sinyal gönderiyor.

 Sinyalin alınması üzerine bölgeye yakındaki Pacific Enterprise ve Zaliv Vasilyeva adlı gemiler yönlendirildi. Japon Sahil Güvenlik Teşkilatı seyir emniyeti bölümüne ait bir gemi de arama faaliyetine katıldı.

Halen birisi Japon gemisi olmak üzere 5 gemi ve bir adet Mi-8 helikopteri kurtarma operasyonuna katılıyor.

Japo Sahil Güvenliğince yapılan açıklamada GINGA adlı gemide toplam 8 mürettebatın bulunduğu bildirildi. Kurtarma opaersyonu esnasında mürettebatın 3'ünün cesetlerine ulaşılabildi.

Bölgede, saniyede 30 metreye ulaşan rüzgar ve 6 metre yüksekliğine ulaşan dalgaların arama kurtarma faaliyetini güçleştirdiği bildiriliyor.

 

Editör: TE Bilişim