Rusya, Mistral için Fransaya’ya Dava Açacak

 Rusya’nın, Fransa'dan sipariş ettiği Mistral tipi savaş gemisinin teslim edilmemesi nedeniyle altı ay içinde dava açacağı bildirildi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu yaptığı açıklamada, Fransa ile imzalanan anlaşmaya uygun hareket edeceklerini belirtti. Şoygu, "Önce gemilerin neden teslim edilmediği sorulacak. Sonraki aşamada ise üç ile altı ay içinde dava açılacak" dedi.

İlk adımın atıldığını ve geminin neden teslim edilmediğinin sorulduğunu kaydeden Şoygu, cevabı aldıktan sonra sıradaki adıma geçeceklerini söyledi. İki ülke arasında 2012 yılında yapılan anlaşmaya göre, Fransa'nın Rusya'ya Mistral tipi iki helikopter taşıyıcı gemi yaparak teslim etmesi gerekiyordu.

Maliyetlerinin toplam 1,2 milyar avro olduğu bildirilen gemilerden birinin anlaşma gereği 2014, diğerinin ise 2015'te teslim edileceği açıklanmıştı. Ancak Fransa, Ukrayna krizindeki rolünü gerekçe göstererek, gemilerin Rusya'ya teslimatını askıya almıştı.

ABD ve diğer Batılı ülkeler, Rusya'nın Fransa'ya sipariş ettiği savaş gemilerini teslim etmemesi konusunda uzun zamandır Fransız yönetimine baskı yapıyordu.

Editör: TE Bilişim