Rusya Gemi Satışını İptal Eden Fransa'dan 1.2 Milyar Euro Tazminat İstiyor!

Batıyla Rusya arasında aylardır süren yaptırım savaşı tazminat krizine dönüştü. Rusya, gemi satışı anlaşmasını iptal eden Fransa`dan tazminat istiyor.

 Fransa, Ukrayna krizi sonrasında Batılı müttefiklerinin baskısına dayanamayıp, Rusya ile olan Mistral helikopter taşıyıcı gemilerinin satış anlaşmasını iptal etti.

Satış müzakerelerine yakın bir kaynağa göre, bu olayın üzerine Rusya, tazminat olarak Fransa'dan tam 1.2 milyar Euro ödeme yapmasını istedi.

Business Insider'ın haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 2011'de yapılan 1.19 milyar Euro'luk anlaşmayı geçen ay Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmüştü ve Moskova, anlaşmanın iptali karşılığında tazminat isteyeceklerini belirtmişti.

FRANSA 785 MİLYON EURO ÖDEMEK İSTİYOR

Kaynağa göre Rusya 1.2 milyar Euro'luk tazminat talebinde bulunuyor ama Paris'in teklifi 785 milyon Euro ödemek yönünde.

RUSYA KARARLI

Rusya'nın İnterfax haber ajansına göre, Savunma Bakanı kıdemli yetkilierinden Yury Yakubov "İki helikopter taşıyıcı gemisi de deniz kuvvetleri, helikopterler, kontrol sistemi ve donanmamız için inşa edildi. Üçüncü bir ülkeye satılmaları söz konusu bile olamaz, bu bir ülke güvenliği meselesidir." dedi. Rus Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov da Rusya ve Fransa'nın konunun temelinde anlaşmaya varmak üzere olduklarını, bu konuyla "yasal ve ticari" seviyelerde ilgilenildiğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim