Bloomberg ajansının haberine göre, 65 milyar dolar tutarındaki dev projeyle ilgili bilgi veren Ekonomi Bakanlığı yetkilisi Viktor Razbegin, ABD ve Kanada ile işbirliği içinde yürütülecek projenin 10 ile 15 yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

TKM-World Link adlı projenin devlet kuruluşları ve özel şirketlerin ortaklığında yürütüleceğini belirten Rus yetkili, 6 bin kilometre uzunluğundaki ulaşım koridorunun 100 kilometreyi aşkın bölümünün suyun altında olacağını ve bunun İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Tüneli'nin iki katından uzun olacağını anlattı.

Razbegin, tünelin Rusya ile ABD arasındaki Bering Boğazı'nda iki adayı birbirine bağlayan 3 bölümden meydana geleceğini belirterek, Rus makamlarının planı gelecek hafta resmen Amerikan ve Kanada hükümetlerine sunacaklarını söyledi.Rus özel ekonomik bölgeler ajansı yetkilisi Maxim Bistrov da ''Bu ticari bir proje, siyasi değil'' diye konuştu.
Projeye göre, Bering Boğazı tüneli 10 ile 12 milyar dolara mal olacak, geriye kalan yatırım ulaşım koridorunun tamamı için harcanacak.Projeyi destekleyen Alaska'nın eski Valisi Walter Joseph Hickel'ın da gelecek hafta Moskova'da bu konuda düzenlenecek bir konferansa eşbaşkanlık etmesi bekleniyor.
Alıntı : Aktifhaber.com
Editör: TE Bilişim