Rusya'dan Türkiye Karşıtı Bir Hamle Daha
Izvestiya gazetesi Rusya ve Türkiye arasında 1921'de imzalanan Moskova anlaşmasının iptal edilmesinin gündeme geldiğini yazdı.
 Rusya, Türkiye karşıtı adımlara bir yenisinin eklenmesi talep edildi. Komünist Parti'den milletvekilleri Valeriy Raşkin ve Sergey Obuhov, Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a birer mektup yazıp Türkiye'yle imzalanan Dostluk ve Kardeşlik Anlaşması'nın (Moskova Anlaşması) iptal edilmesini istedi.
''YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ''
Gazeteye konuşan Obuhov "Türkiye'nin saldırganlığının arttığı bu dönemde ülkemiz ve müttefiklerimiz için dezavantajlı olan tüm Rus-Türk anlaşmalarının hukuki olarak yeniden değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
‘RUSYA'NIN ÇIKARLARINA CEVAP VERMİYOR'
İzvestiya'ya göre Komünist vekillerinin bu girişimi Adil Rusya partisinden de destek görüyor. Adil Rusya milletvekili Oleg Paholkov da İzvestiya'ya yaptığı açıklamada, Moskova Anlaşması'nın Rusya'nın çıkarlarına cevap vermediğini söyledi. Gazetenin verdiği bilgiye göre Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan'ın katılımı olmadan imzalanan Moskova Anlaşması, Türkiye'nin bu ülkelerle olan kuzeydoğu sınırını belirlemişti.
Editör: TE Bilişim