Rusya dünyanın şerifi olmak istiyor

ABD’nin daha küçük ama etkin bir ordu oluşturmak üzere adımlar attığı bir dönemde, Rusya Başbakanı Putin seçim vaadi olarak silahlanmayı ön plana çıkardı.

Moskova özellikle füze kalkanına karşı füzelerin yanı sıra savaş uçağı, savaş gemisi gibi kalemlere 10 yılda 23 trilyon ruble (1.34 trilyon lira) harcayacak.

“Yabancılar sınırlarımızda çatışmaları körüklüyor, daha iyi silahlanmamız gerek” diyen Putin, hükümetin resmi yayın organı Rossiyskaya Gazeta için bir makale kaleme aldı. “Ulusal güvenlik planını” açıklayan Putin özetle şunları yazdı:

- Bize son on yılda dışarıdan empoze edilen füze kalkanı gibi silah yarışlarına asimetrik yanıt vereceğiz. Önümüzdeki 10 yılda askeri gücümüzü arttırmak için 23 trilyon ruble (1.34 trilyon lira) harcanacak.

- Her tür füze kalkanını delme kabiliyetine sahip 400 adet nükleer başlıklı kıtalararası füze birkaç yıl içinde nöbet tutmaya başlayacak. Uzay savunma sistemleri geliştirilecek. 2 bin 300 yeni tank, 100 yeni savaş gemisi ve denizaltı üretilecek. Beşinci nesil T-50 tipi 600 adet savaş uçağı hizmete girecek. Hava savunma sistemimiz 28 adet S-400 füze bataryasına kavuşacak. Ayrıca 17 bin muhtelif modern askeri araç da listeye eklenecek.

Editör: TE Bilişim