Rus yelkenlisi, İzlanda’da iki sahil güvenlik gemisiyle çarpıştı

Rus yelkenli gemisi, Perşembe günü İzlanda’nın Reykjavik Limanı’ndan çıkarken iki sahil güvenlik gemisiyle çarpıştı.

Rus FlashNord haber ajansının aktardığına göre, Kruzenştern isimli Rus yelkenlisinin Thor ve Tir sahil güvenlik gemileriyle çarpışması sonucu, bütün gemiler hasar aldı ancak, sahil güvenlik gemilerinin gövdelerinde delik açıldı.

Haberde zararın boyutunun tam olarak görülmesi için bir inceleme başlatılacağı belirtilerek, iki sahil güvenlik gemisinin gerekli tadilatlar yapılmadan denize açılamayacağı aktarıldı. İzlanda Sahil Güvenlik Operasyon Deparmanı ise Rus yelkenlisinin sigorta şirketinden ödeme talebi çalışmasında bulunacağını belirtti. Kruzenştern, 1926’da Almanya’da inşâ edilen dört direkli bir yelkenli gemi. Gemi ilk inşa edildiğinde İtalya’nın Padua şehrinin adı verilmişti. Gemi, Sovyetler Birliği tarafından 1946’da ele geçirildiğinde 19. yüzyılda yaşamış Rusya’ya hizmet veren Baltık Alman kaşifi Adam Johann Kruzenstern’in adını aldı.

Gemi bugün de bir Rus yelkenlisi olarak derin sularda ilerleyerek, genel olarak Rusya’nın Kaliningrad ve Murmansk’taki limanlarındaki talim çalışmalarında kullanılıyor.

Editör: TE Bilişim