Rus Uçak Gemisi Akdeniz'e Yola Çıktı

Rusya'nın "Admiral Kuznetsov" uçak gemisi, beraberinde iki savaş gemisiyle Atlas Okyanusu (Atlantik) üzerinden Akdeniz'e gitmek üzere Barents Denizi'ndeki üssünden ayrıldı.

Rus donanmasından yapılan açıklamada, savaş gemilerinin Barents Denizi'nde bulunan Murmansk yakınlarına düşen Severomorsk'daki Kuzey Filosu üssünden bugün yola çıktıkları belirtildi.

Donanma sözcüsü İgor Dialo, birkaç ay sürecek bu seyahat sırasında Rus gemilerinin, önceden kararlaştırılan askeri tatbikatlara uygun olarak Avrupa ve Akdeniz ülkelerinin askeri limanlarını ziyaret edeceğini bildirdi.

Rus Savaş Gemisi Panama Kanalında

Öte yandan, Rusya'nın Panama Büyükelçiliği, Karayibler'de Venezuela donanması ile ortak askeri tatbikata katıldıktan sonra ilk kez bir Rus savaş gemisinin Panama Kanalı'ndan geçeceğini açıkladı.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "Amiral Çabanenko" savaş gemisinin bu gece yarısı Atlas Okyanusu'ndan Büyük Okyanus'a (Pasifik) Panama Kanalı'nı kullanarak geçeceği belirtildi.

Açıklamada, benzer bir olayın 1944'te meydana geldiği ve tarihte ilk kez onarım geçiren dört Rus denizaltısının Panama Kanalı vasıtasıyla Atlas Okyanusu'ndan Büyük Okyanus'a geçtiği belirtilerek, "O dönemde Panama Kanalı'nı kontrol eden ABD ile Nazi Almanyası karşısında ittifak halinde bulunulduğu" hatırlatıldı.

Editör: TE Bilişim