Rusya'nın Baltık Filosuna ait dört savaş gemisi, Suriye'de bulunan Tartus Rus deniz üssüne doğru harekete geçti. Interfax haber ajansına açıklamada bulunan Rus askeri kaynakları, Amiral Çabenonko savaş gemisine üç adet geniş çaplı komando çıkarma gemisinin eşlik ettiğini ifade etti.

Severmorsk'tan hareket eden gemiler Akdeniz'e ulaşırken uluslar arası sularda ilerleyişi sürüyor. Açıklamada, "Hedefimizde Rusya'nın lojistik deniz üssü Suriye'nin Tartus limanını ziyaret var" ifadeleri kullanıldı.

Kaynağa göre Kuzey Deniz Filosu'ndan Mudriy Yaroslavl adlı savaş gemisi ve yardımcı gemiler de Baltık Filosu ile birlikte Tartus da olmak için yola çıktı.

Suriye muhalefetini ağırlayan Moskova önceki gün Şam yönetimine silah satışını sona erdirdikleri yönünde açıklamada bulunmuştu. Eski kontratları yerine getirdiklerini ifade eden yetkililere göre, yeni silah satışı ile ilgili herhangi bir anlaşma imzalanmayacak.

Suriye'de krizin diyalog yolu ile çözülmesi için çaba harcayan Moskova, Cenevre konferansında "Ulusal Geçiş Hükümeti" kurulması yönünde alınan kararın uygulanmasını istiyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov Interfax'a yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde Moskova'da, Cenevre Konferansı katılımcılarının da uygun görmeleri durumunda, krizin çözümüne yönelik yeni bir zirve yapılabileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim