Rumlar’dan ABD Destekli Denizcilik Atağı

Güney Kıbrıs’ta bulunan Limasol kentinde 10–12 Haziran tarihleri arasında Denizcilik Bakanları Uluslararası toplantısı yapılacak.

Toplantıya Amerika Ulaştırma Bakanlığından üst düzey ABD’li yetkililer katılacak Toplantıya katılacak olan ABD Denizcilik Müdürü Paul Jaenichen ile Denizcilik Müdür Yardımcısı Kevin Tokarski’nin, Limasol Limanı’nı da ziyaret edeceklerini yazan Politis gazetesi, ABD’li yetkililerin Rum yetkililerle de temaslarda bulunacaklarını ve kendileriyle Lefkoşa’daki ABD Büyükelçiliği’nin açıklamasında da ifade edildiği üzere, olası bir işbirliği konusunu ele alacaklarını kaydetti.

Rum Denizcilik Odası’nın, kuruluşunun 25’inci yılı dolayısıyla, Uluslararası Denizcilik Odası genel kurulu toplantısına ev sahipliği yapacağını yazan gazete, Rum Denizcilik İdaresi’nin ise, 10 Haziran’da, Uluslararası Denizcilik Odası ve Rum Denizcilik Odası ile ortaklaşa bir şekilde, çeşitli ülkelerden denizcilik bakanlarının katılacağı bir panel düzenleyeceğini aktardı.

 Limasol Limanı özelleştirilecek mi?

Güney Kıbrıs Limanlar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulaştırma Bakanlığı Genel Müdürü Alekos Mihailidis, liman yönetiminin 2016 yılı başlarında 20-25 yıllığına özel sektöre devredileceğini söyledi. Güney Kıbrıs Liman Otoritesi daha büyük konteyner ve ro-ro gemilerine hizmet verebilmek için Limasol limanı rıhtımını genişleteceğini sene başında duyurmuştu. 

Editör: TE Bilişim