Rumlar Gemiyi Gazimağusa'ya Uğratmadı

Rum Basını bayram ediyor. Rum Yönetimi “Holland America Lines” adlı turistik gemi seyahat operatörü tarafından organize edilen turlara Kuzey Kıbrıs’ın da dahil edilmesini engelledi

Rum Yönetiminin “Holland America Lines” adlı turistik gemi seyahat operatörü tarafından organize edilen turlara Kuzey Kıbrıs’ın da dahil edilmesinin engellenmesinin Rum basın haberlerinde, bir “zafer” şeklinde yer verildiğine de işaret eden Özgürgün, Rum tarafının baskıları neticesinde söz konusu şirketin Gazimağusa Limanı yerine Larnaka Limanı’na uğramaya zorlandığını kaydetti. Özgürgün, Rum yönetiminin bu düşmanca girişimlerinin, Rum tarafının Kıbrıs Türk halkına yönelik tahammülsüz ve ırkçı tutumunu bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti.

Özgürgün Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, Rum yönetiminin, Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı tüm kısıtlamalara rağmen, ekonomisini güçlendirmek amacıyla yaptığı girişimlere tahammül edemediğini belirtti.

Rum yönetiminin KKTC üniversitelerinin Bologna sürecine dahil olmasını engellemek için akıl almaz girişimlerde bulunduğuna, bu şekilde ekonominin kalkınmasında önemli bir rol oynayan eğitim sektöründe atılan başarılı adımları engellemeye çalıştığına da dikkat çeken Özgürgün, öte yandan Orams ve benzeri davalarla uluslararası mahkemelerde aldırdığı haksız ve yanlı kararlarla inşaat sektörüne de darbe vurduğunu kaydetti.

Özgürgün, turizm sektörünün geliştirilmesi için yapılan girişimleri de engellemeye çalışan Rum Yönetimi’nin, Avrupa’da KKTC’ye turist göndermeye çalışan seyahat acentelerini türlü tehditlerle yıldırmaya çalıştığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim