Rumlar Akdeniz'deki sondajı tamamladı

Rumların iddia ettiği sözde münhasır ekonomik bölgedeki sondajın önemli bir aşamasının bu hafta başarılı bir şekilde tamamlandığı iddia edildi.

Bu doğrultuda sondaj makinesinin, istenen hedefe ulaşarak, deniz tabanı yüzeyinden itibaren 5 bin 665 metre derinliğe indiği haber verildi.

Rum Fileleftheros gazetesi, Ensco 5006 isimli sondaj platformunun şu an doğalgaz yatağı içerisinde kum ve taş toplamayı sürdürdüğünü yazdı. Gazete, bunun ise, beklenen sonuçların çıkmasıyla ilgili analizin bir kısmını teşkil edeceğini kaydetti.

Birtakım sonuçlara varılması için erken olsa dahi, uzmanların ihtiyatlı bir şekilde iyimser olduklarını anlatan gazete, yapılan ilk sondajın sonuçlarının miktar ve kalite olarak teyit edilmiş gibi göründüklerini ifade etti.

Gazete, belirleyici olacak ilk sonuçların 15 Ağustos civarında çıkmasının beklendiğini duyurdu.

İSRAİL VE YUNANİSTAN İLE İŞBİRLİĞİ MEMORANDUMU

Bu arada, Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan arasında, enerji konularındaki bir işbirliği memorandumu metni üzerinde mutabık kalındığını belirtildi. İşbirliği memorandumu metninin, İsrail Enerji Bakanı ile Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı'nın Güney Kıbrıs'a yapacakları ziyarette, önümüzdeki perşembe günü imzalanması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim